'Bursa Halk Meclisi' mitingi

Bursa'da 11 Ocak 2009 tarihinde 'Bursa Halk Meclisi' öncülüğünde bir miting gerçekleştirildi.

11.01.2009

Bursa'da bulunan STK, Sendikalar ve Meslek Odalarından oluşan Halk Meclisinin düzenlediği mitinge çevre illerden de katılım oldu. Biz de Aliağa Şubesi olarak arkadaşlarımızla birlikte bu mitinge katılarak destek verdik. Dünyada ve ülkemizde yaşanmakta olan ekonomik kriz, özellikle emekçileri, yoksul halkı vurmaktadır. Ülkemizde birkaç ay içinde kriz bahanesiyle işten atılan işçi sayısı yüz binleri bulmaktadır. Kapitalistler kar hadleri daraldığında, bunu işçiyle paylaşmamak için ilk önlem olarak işten atılmaları gündeme getirmektedir. Bursa'da özellikle otomotiv ve tekstil sektöründe çok sayıda işçi işten atıldı. Miting'de konuşama yapan Genel Başkanımız Mustafa ÖZTAŞKIN'da krizin bedelini krizin asıl sahipleri ödemelidir dedi. ÖZTAŞKIN "Bugün kriz bahane edilerek birçok işçi işinden atılmaktadır. Fakat asla bunlara sesiz kalmayacağız. Buradan bu işin asıl sahiplerine de sesleniyorum tüm Sendikalar, Konfederasyonlar üzerlerine düşen görevi yapmalıdırlar. Bu kriz bir sistem krizidir. Bizlere yıllarca masal anlattılar, serbest piyasa ekonomisinin insanlığın her sorununun çözeceğini, hatta zenginliği ne mutluluğu arttıracağını söylediler. Oysa şimdi görüyoruz ki, milyonlarca insan bu sistem yüzünden, yoksulluğa açlığa ve sefalete sürüklenmektedir. Bunun için bizler bu sistemin değişmesi için mücadele etmeliyiz. Karamsarım ama asla umutsuz değilim. Bir gün mutlaka, özgür, demokratik, eşitlikçi ve sömürüsüz bir dünya kurulacaktır. Bize tek seçenek gibi gösterilmeye çalışılan bu sistem alternatifsiz değildir. 'Başka Dünya Mümkündür' dedi.