Bursa Şubemizdeki Üyelerimize Sendikal Eğitim

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda'nın katılımıyla 26 Ocak Pazar günü Bursa Şubemizdeki üyelerimize eğitim verildi.

27.01.2020

Üyelerimize yönelik düzenlenen dönem eğitimlerinin 6.'sı Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda'nın katılımıyla 26 Ocak Pazar günü  Bursa Orhangazi'de yapıldı. Bektaş Düğün Salonu'nda yapılan eğitime Bursa Şubemizin örgütlü olduğu Faurecia Polifleks Otomotiv ve Vibracoustic  işyerlerinden 600'ü aşkın üyemiz katıldı.

Elazığ ve Malatya'da can kayıplarına neden olan depremde yaşamını yitirenlerin anılmasıyla başlayan programda, Genel Başkanımız Süleyman Akyüz üyelerimize yönelik bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Genel Başkanımız ülke olarak ve sendika olarak sınavdan geçildiğini söyledi. İşçi sınıfının sıkıntılar içerisinde olduğunu belirten Akyüz, "Tecrübeler şunu gösteriyor eğer verdiğiniz sınıfsal ve sendikal mücadelenin yanında siyasal bir mücadele vermezseniz ne yaparsanız yapın bütün emeğiniz boşa gider. O yüzden çok düzgün, çok doğru, kalıcı bizi koruyan temeller atmamız lazım. 12 Eylül'e kadar 30 yıla yakın sendikalar birçok mücadeleyi vermiş, birçok hakları almış ama 12 Eylül darbesiyle çoğu gitmiştir" dedi.

Genel Başkanımızın ardından Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda üyelerimize değerlendirmelerde bulundular.

Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan fabrikalarda işçilerin zor şartlarda çalıştığı, haklarının ihlal edildiği günleri işaret ederek, "Sendika çalışmaları sayesinde önemli mesafeler katedildi. Bu gelişmeler birbirimize olan inanç ve güvenin eseridir" dedi.16 şube, 40 bin üye ile faaliyet gösterdiklerini belirten Yakışan, "Temsilcilerimiz işveren temsilcileri ile kapalı kapılar arkasında hepimizin hakları için ciddi mücadeleler veriyor. Onlara sahip çıkıp, saygı duymalıyız. El ele verdiğimiz zaman başaramayacağımız hiçbir şey yok" diye konuştu

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda ise, yeni dönemde 4,5 ay içerisinde 6. şube eğitiminin yapıldığını söyledi. Eğitimlerin tüm şubelerde yapılacağını ifade eden Kethüda, "Bu eğitimlerle hepimizin geleceğine katkı sunmayı amaçlıyoruz" dedi.Sendika tabanının her geçen gün gençleştiğini belirten Kethüda, eğitimler sayesinde sendikanın çalışmalarını yeni üyelere aktardıklarını ifade ederek, "Yeni dönemde yeni bir çalışmamız daha olacak. Her şubeye yeni bir iş yerini sendikamıza katma görevi vereceğiz. Çünkü sendikamız ne kadar büyürse hepimizin geleceği o kadar büyür" dedi.

Açış konuşmalarının ardından Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan, birlik ve dayanışmanın önemi, sendikal haklar ve çalışanların yasal hakları konularında verimli bir eğitm programı gerçekleştirdi.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...