• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bursa Şubemizden Plastiform Toplu Sözleşmesi Basın Açıklaması

Basın Servisi
10.12.2013

Plastiform fabrikasında çalışan 130 üyemiz çalışma haklarını almanın mutluluğunu yaşıyor. Sendikamız örgütlenme çalışmalarında yaşanan sıkıntılara rağmen yılmadan direnen arkadaşlarımız ile Plastiform işyerinde örgütlenerek, İnegöl’de işçi sendikası olarak faaliyet gösteren 4’ncü sendika unvanını aldı.
Bursa Şubemize bağlı Plastiform işyerinde örgütlü üyelerimiz dün saat 14.00’de Kültürpark içerisinde bulunan Marina kafede bir araya geldiler. Toplantı da üyelere, sendikalaşma sonucunda kazandıkları haklar anlatıldı.

GELECEK KAZANDI
Toplantı da konuşan Petrol-İş Sendikası Bursa Şubesi İnegöl Temsilcisi Huriye Nazşen, “Bu örgütlenme faaliyetlerinin diğer fabrikalara da örnek olmasını dileyerek, “İnegöl’de faaliyette bulunan 4’ncü sendika olduk. Buda bizi mutlu etti. 10 yıllık bir işçinin dahi asgari ücretle çalışmasından dolayı bir arayış içerisine girdik. Bu süreçte 12 arkadaşımız işveren tarafından işten çıkarıldı. Yılmadık. Buna rağmen pes etmedik. 10 gün gibi kısa sürede 130 üye kaydı yaptık. Karşılıklı anlayışla uzlaşı sağladık. Toplu İş Sözleşmesini imzaladık. Bu toplu sözleşme ile işçi arkadaşlarımızın evde bekleyen küçük bebekleri kazandılar. Gelecek kazandı” dedi.

MEMNUNİYET SAĞLANDI
Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan ise, “2.5 yıl süren bir mücadele vardı. Bu mücadele, insanların beklentisine cevap verecek şekilde sonuçlandı. Bundan sonraki süreç bizim için de, işveren için de çok önemli. Arkadaşlarımıza bu güne kadar kurallı bir çalışma ortamı sağlanmamıştı. Güzel bir çalışma ortamı oluştu. İşçi arkadaşlarımızın çalışma özgüveninin artacağına inanıyoruz. Güzel haklar aldık. İşçi arkadaşlarımızın memnuniyetini sağlayacak şekilde toplu iş sözleşmesine imzaladık”diye konuştu.

İNEGÖL SENDİKA KONUSUNDA BAKİR BÖLGE
İnegöl’ün sendika konusunda bakir bölge olduğunu iddia eden Şube Başkanımız Yakışan şunları söyledi; “İnegöl’de sendikası olmayan arkadaşlarımıza da güzel anlamda bir kapı açmış olduk. Bundan sonra üyelerimiz işyerini daha yukarılara taşımak, özverili çalışmak için çabalayacaklardır. Şubemizin üye sayısı bin 100’e ulaştı.
Yakışan “Bu zorlu örgütlenme ve toplu sözleşme süreçlerinde hep yanımızda olan Merkez Yönetim Kurulu’muza desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

Kaynak: Bursa Şubesi