• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Çanakkale Zaferi'nin 105. Yıldönümü Kutlu Olsun!

Dönemin yenilmez denilen donanması ve ordusuna karşı büyük bir inanç ve direnişle kazanılan Çanakkale Zaferi kutlu olsun.

18.03.2020

Dünya tarihinde emperyalist devletlere karşı ilk büyük zafer olarak nitelenen Çanakkale Zaferi'nin 105. yılında, büyük olumsuzluklar ve yoksunluklara rağmen halkımızın gösterdiği kahramanlık dünyanın mazlum halklarına örnek olmaya devam etmektedir.

Bu toprakların emperyalizmin eline geçmemesi için, “Çanakkale Geçilmez” şiarıyla canlarını veren ve ölümü göze alarak savaşan Mehmetçiklerimizi rahmetle anıyoruz.
Mustafa Kemal önderliğinde ordumuzun Çanakkale'de düşmana geçit vermeyerek kazandığı zafer, işgale karşı başlayacak büyük Kurtuluş Savaşı'nın da ilk işareti olmuştur.
Bugün de terör saldırılarıyla büyük bir tehdit altında olan ülkemizde, halkımızın daha fazla kenetlenmesi için Çanakkale Savaşlarında ortaya çıkan ruh ve inanca ihtiyacımız olduğu açıktır.

Çanakkale Zaferi'nin şehit ve gazi kahraman askerlerini rahmetle, minnetle anıyor, mazlum halklar için yeni bir tarih yazan kahramanlarımızın önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz.

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu