• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ÇEKİN ELİNİZİ PETKİM'İN ÜZERİNDEN!!!

Aliağa’ya, Organize Sanayi Bölgesi temel atma törenine katılmak üzere gelen Başbakan Erdoğan’ı İşçiler, öfkeyle karşıladı.Sendikamıza Üye Petkim ve Tüpraş İşçileri; “Güvenlik” nedeni ile döviz ve pankartlarına izin verilmediği ve daha sonra da otobüslerin geçişine de izin verilmediği için öfkelenen işçiler, yolu bir süre trafiğe kapattı.

19.07.2003

Aliağa’ya, Organize Sanayi Bölgesi temel atma törenine katılmak üzere gelen Başbakan Erdoğan’ı İşçiler, öfkeyle karşıladı.Sendikamıza Üye Petkim ve Tüpraş İşçileri; “Güvenlik” nedeni ile döviz ve pankartlarına izin verilmediği ve daha sonra da otobüslerin geçişine de izin verilmediği için öfkelenen işçiler, yolu bir süre trafiğe kapattı. Daha sonra  4-5 km mesafeyi araziden ve patika yollardan aşarak tören alanına gelen işçiler Başbakana;’Hani Sen Demokrattın;İŞÇİDEN Korkan, yanına yaklaştırmayan,döviz ve pankartlara bile tahammül edemeyen bu anlayışın adı demokrasi olamaz!’ diye tepki gösterdi.

 

Başbakan Erdoğan, kısa bir konuşma yaptıktan sonra temel atma törenine geçildi..O sırada İşçiler;sanayicilerle fotoğraf çektiren Başbakan’a, “İşçiler burada ,gelin burada da fotoğraf çektirin” diye bağırdılar.

 

Daha sonra Aliağa Şube Başkanı İbrahim DOĞANGÜL ,  “Döviz ve Pankartlarımıza izin vermeyenleri kınıyorum. Onlar Demokrasiden,işçilerin  tepkisinden korkanlardır.Onlar demokrat olamazlar.Dövizlerimizde yazılanları şifaen buradan haykırıyoruz:

 

Hortumları kestik diyorsunuz, ya sizin hortumlarınıza ne demeli? Her özelleştirme birer hortum değilmi?

 

Petkim gibi dev bir kuruluşu, UZAN’lara teslim etmek, kediye ciğer teslim etmek değil midir.

 

AKP-GP çekişmesine bizleri alet edemezsiniz” diye konuştu.

 

Daha sonra söz alan Genel Başkan Mustafa ÖZTAŞKIN ;

Sizin verdiğiniz bu mücadele mutlaka başarıya ulaşacak,buna inanıyorum.Siz bütün işçilere örnek oluyorsunuz, sizleri kutluyorum” dedi.

 

Genel merkezce yayınlanan Basın bildirisinden pasajlar aktararak konuşmasına devam eden ÖZTAŞKIN, “Petkimi, Uzanlarada  başkalarınada asla yem yaptırmayacağız; bunun güvencesi sizsiniz, sizin mücadelenizdir” diyerek sözlerini tamamladı.