ÇHD ile ortak eğitim çalışması yapıldı

Çağdaş Hukukçular Derneği ile Şubemizin ortak geliştirdiği eğitim programı 13.11.2009 Cuma günü hayata geçirildi.
16.11.2009

Çağdai Hukukçular Derneği ile Şubemizin ortak geliştirdiği eğitim programı 13.11.2009 Cuma günü hayata geçirildi. Şubemize bağlı işyerlerimizden Yönetici, Temsilci ve Üyelerimizin yanı sıra Yol-İş Sendikası 3 Nolu Şube, Tümtis, Sağlık-İş, Hava-İş, Tek Gıda-İş ve TGS Ankara Şube Başkan ve Yöneticileri katıldılar.Başarı ile geçen pilot eğitim programımız başta örgütlü olduğumuz İşyerlerimizde olmak üzere iş kolumuzdaki örgütsüz işçilere yönelik hayata geçirilecek.Bu programa emeği geçen ÇHD Eski Genel Başkanı Kazım BAYRAKTAR başta olmak üzere tüm ÇHD yöneticilerine ve başarı ile sunum gerçekleştiren hukukçulara Emeğe ve sınıfa katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi

13.11.2009 Cuma günü gerçekleştirilen program: PROGRAM1. BÖLÜM (10.00- 12.50)I.OTURUMİŞÇİ SINIFI MÜCADELESİNİN VE İŞ HUKUKUNUN TARİHSEL SÜRECİ TanışmaBeklentilerin alınması, Katılımcıların çalışma alanlarının tespiti, Ek gereksinimlerin belirlenmesi, Çalışma hakkında ön değerlendirme TANIMLAR-SÖZLEŞME TÜRLERİ-TanımlarEmek-gücü alım ve satımının emek-sermaye ilişki ve çelişkileri üzerinden kavranması Sözleşme türleriARA -(10.50)II. OTURUM ÜCRET-ÇALIŞMA- İZİNLER (11.00) Ücret,İş Günü ve Çalışma süreleri, Fazla çalışma ve ücretlendirilmesiİzinler ARA - (11.50)III. OTURUMİŞÇİ SAĞLIĞI- VE İŞ GÜVENLİĞİ (12.00)Ağır ve Tehlikeli İşler Gece Çalışması, Vardiyalı ÇalışmaKadın İşçiler İşyeri Sağlık ve Güvenlik Birimiİşyeri Hekimi, Mühendis ve Teknik Elemanlar,İş kazasında yapılması gerekenlerMeslek hastalığında yapılması gerekenlerHak ihlali halinde yapılabileceklerin tespitiYEMEK ARASI -(12.50)2. BÖLÜM (13.50- 17.30)IV.OTURUMİŞ SÖZLEŞMESİNİN SONA ERMESİ(FESİH) (13.50)Fesih türleri, İşçinin feshi İşverenin feshi ve işten çıkarma nedenleri Tazminatlar ARA - (14.40)V. OTURUMİŞE İADE – İŞSİZLİK SİGORTASI (14.50) İşe iade koşulları İşe iade davası ve sonrası karşılaşılan sorunların değerlendirilmesiTazminat hakları ve hangi koşullarda talep edilebileceği İşsizlik sigortasından yararlanma koşullarıARA - (15.40)VI. OTURUMÖRGÜTLENME (15.50)Neden örgütlenmeliyiz? Sendika nedir? Kolektif işçi bilinci nasıl geliştirilir?Örgütlenme özgürlüğü Hukuktaki düzenlemeler, haklar ve engellerToplu direnişler, grev ve lokavt, tarihten örnekler ARA - (16.40)VII. OTURUMÖZELLEŞTİRME VE SONUÇLARI (16.50)Özelleştirme Nedir?Türkiye'de Genel Hatları ile ÖzelleştirmeÖzelleştirmenin Amacı Nedir?Kamu İşletmelerinin ÖzelleştirilmesiKamu Hizmetlerinin ÖzelleştirilmesiÖzelleştirmenin SonuçlarıÖzelleştirmeye Karşı Ne Yapıldı, Ne Yapılamadı?Özelleştirmeye Karşı Ne Yapılmalı? BİTİŞ - (17.30)