CHP Heyeti Genel Merkezimizde

31 Mayıs tarihinde, sendikamız Genel Merkezini CHP Heyeti ziyaret etti. CHP Heyeti’nin yaptığı ziyarette yaklaşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri, Tüpraş ile Petrol-İş arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri ve Kale Kayış işçilerinin mücadelesi ele alındı.

31.05.2019

31 Mayıs Cuma günü sendikamız genel merkezini CHP Milletvekileri, CHP Emek Bürosu ve sendikacılardan oluşan bir heyet ziyaret etti. 23 Haziran tarihinde yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri, Tüpraş ile Petrol-İş arasında devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, Kale Kayış işçilerinin 3 ayı aşkındır devam eden direnişleri ve ekonomik kriz bu ziyarette katılımcılar tarafından ayrıntılı bir şekilde tartışıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, İzmir Milletvekili Kani Beko, Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Parti Meclisi Üyesi Emre Çam, eski DİSK Başkanı Rıdvan Budak ve Emek Bürosu üyeleri Mustafa Öztaşkın ile Mehmet Yeşildağ’ın sendikamıza yaptıkları ziyaret sendikamız Başkanlar Kurulu Salonun’da gerçekleşti.

Genel Merkez yöneticilerimizden Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, Trakya Şube Başkanımız Ercan Yavuz, Başkan Yardımcısı Ümit Ormancı, direnişte olan Kale Kayış işçileri ve sendikamız çalışanları CHP Heyeti ile yaklaşık 1 saat  süren toplantıda yer aldılar.

Toplantının açış konuşması Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar yaptı. Yaşar konuşmasında başta ekonomik kriz ile kıdem tazminatının fona devri ile ilgili Petrol-İş Sendikası’nın tutumuna ilişkin bilgilendirmek yaptıktan sonra, devam eden Tüpraş toplu sözleşme görüşmeleri, Kale Kayış işçilerinin 3 ayı aşkın süredir devam eden mücadeleleri üzerine de ayrıntılı bilgi verdi.

Genel Başkanımızın ardından sırasıyla CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve CHP CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak da birer konuşma yaptılar. Konuşmacılar ekonomik kriz, işsizlik, yoksulluk ve sendikal örgütlenmenin önündeki zorluklara ilişkin açıklamalarda bulundular.

Genel Kurulumuz 31 Ağustos-1 Eylül'de Toplanıyor

Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikasının (Petrol-İş) 28.Olağan Genel Kurulu 31 Ağustos - 1 Eylül 2019 Cumartesi ve Pazar günleri saat 09.00-18.00 saatleri arasında sendikamızın Altunizade Mah. Kuşbakışı Cad. No:23 Üsküdar İstanbul adresinde aşağıdaki yazılı gündem ile toplanacaktır. Bu toplantıda yeterli çoğunluk sağlanamadığı taktirde ikinci toplantı 07-08 Eylül 2019 tarihlerinde aynı saatte ve yerde aynı gündem ile yapılacaktır. Delegelere ve ilgililere duyurulur. Petrol-İş Send...