• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Trakya Şubesi ile İstanbul 1 No'lu Şube'den ortak basın açıklaması:

'Coko-Werk'e sendika girecek başka yolu yok'

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Coko- Werk plastik fabrikasında sendikal örgütlenme sırasında işten çıkarılan üyelerimizin geri alınması ve yaşanan hukuksuzlukların sona ermesi için, fabrika önünde kitlesel basın açıklaması yapıldı.

 

 

12.06.2014

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Coko-Werk isimli plastik fabrikasında çalışan işçiler Mayıs ayı içinde sendikamıza üye olmaya başladılar. İşyeri yönetiminin işçilerin sendikamız çatısı altında örgütlemeye başladığını farketmesi üzerine 11 üyemiz 4-5 Haziran tarihlerinde işten çıkartıldı. Diğer üyelerimizinde baskı ve zorla istifaya zorlanması üzerine, Coko-

Werk işyerindeki bu hukuksuz- insan onurunu rencide eden tutumu kınamak için 9 Haziran pazartesi günü sendikamızın Trakya ve İstanbul 1 Nolu şubeleri Coko Werk işyeri önünde ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya örgütlü olduğumuz işyerlerimizden Polimer, Jotun, Elbabant'dan üyelerimiz kitlesel olarak katılarak , işten atılan Coko Werk İşçilerine destek verdi.

İşsizlikle cezalandırılmak

Eylemde sendikamız adına konuşan İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Baranlı ve Trakya Petrol-İş Sendikası Şube Başkanı Turgut Düşova, fabrika yönetimine tepkilerini dile getirdiler. Örgütlenmenin en temel insan hakkı olduğuna vurgu yapan, Tekirdağ Şube Başkanı Turgut Düşova “Coko-Werk işçileri, yasaların kendilerine verdikleri hakkı kullanarak çalışma koşullarını daha insani bir noktaya getirmeye çalıştılar. Bundan sonra olması gereken yönetimin, işçilerin yasal haklarına saygı göstermesi iken işçiler sendika üyesi oldukları için işsizlikle cezalandırılıyor” ifadelerini kullandı.

Direne direne kazanacağız
Petrol-İş Sendikası işçilerinin yalnız olmadığını belirten Düşova, “Düne kadar insani çalışma koşullarının sağlanmadığı, geçinmenin mümkün olmadığı, asgari ücretle yıllardır çalıştırılan işçiler yapılan keyfi mesailerle 16 saati aşan çalışma sürelerine dur demek için sendikamıza üye oldular. İşten çıkarılan Coko-Werk işçileri petrol-iş ailesinin birer ferdidir. Petrol-İş Sendikası Coko-Werk’e sendika girene kadar mücadelesine devam edecek ve hukuki yollara başvuracaktır.” şeklinde konuştu. Basın açıklamasında, işçiler “Coko'ya sendika girecek başka yolu yok”, “direne direne kazanacağız “sloganlarına attı.

Kaynak: Örgütlenme Servisi