• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Delege dışındaki konukları salondan çıkartırız

Türk-İş Konfederasyonu’nun 21. Olağan Genel Kurulu bugün Ankara'da başladı. 4 gün sürecek olan kurulun ilk saatlerinde dahi Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile Sendikal Güçbirliği arasındaki yoğun rekabet atmosfere hakim oldu.
08.12.2011

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ protesto edildi. Bozdağ'ın söz alması üzerine salonda çıkan tartışmada yuhalama ve ıslık sesleri yükseldi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın 4-C uygulamaları, sağlıkta dönüşümü de içeren konuşmasında, "1 Mayıs işçi bayramının Taksim'de kutlamalara açılması önemli bir adımdır. Açmakla da kalmadık 1 Mayıs'ı bayram yaptık. İşçiler için önemli adımları biz attık. Bundan sonra da işçi kardeşlerimize hizmet etmeye onların emrinde olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Bozdağ'ın bu sözleri üzerine salonda yuhalama ve ıslık sesleri yükseldi. "İşçi düşmanı hükümet istifa", "Zam zulüm işkence işte AKP" sloganlarıyla salonda Bozdağ'ı protesto eden delegeleri Divan Başkanı Bayram Meral, "Allahınızı severseniz susun, yalvarırım susun" sözleriyle salonu sakinleştirmeye çalıştı. Protestoların bitmemesi üzerine Meral, "Delege dışındaki konukları salondan çıkartırız" deyince gerilim tırmanış gösterdi.

devamı için: