• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

DÜZCE'DE 1 MAYIS...

Basın Servisi
10.05.2012

Düzce Sendikalar Platformu önderliğinde Düzce Belediyesi önünde, Cedidiye meydanında toplanan
TÜRK-İŞ, DİSK, KESK, KAMUSEN, BİRLEŞİK KAMU İŞ üyesi emekçiler 'Yaşasın sendikalı mücadelemiz'"sloganları ile yürüyüşe geçtiler.

Petrol-İş üyeleri bu yıl da geçen yılda olduğu gibi kortejin en kalabalık ve coşkulu grubu oldu. Eş ve çocukları ile mitinge katılan Standard Profil işçileri ve Süperlas işçileri hep birlikte coşkuyla " Dünya yerinden oynar işçiler birlik olsa " sloganları ile şehri inlettiler.

Sendikalar Platformu adına yapılan miting bildirisinde; çıkarları doğrultusunda emekçileri bölmeye çalışanların amaçlarına ulaşamayacakları, tüm ülkede, sesini dünyadaki sınıf kardeşleriyle birleştirmek için emekçilerin meydanlara indiği ifade edildi.

İşgale, savaşa, işsizliğe ve sömürüye karşı, barışı, kardeşliği ve yaşamı savunan, açlığı, yoksulluğu, sömürüyü, savaşı, acı ve gözyaşlarını yenmek için mücadele eden milyonların birleşik gücünün emekçileri bölmeye çalışanların kirli hesabını bozacağı bildirildi.

Anıtpark'ta birlikte çekilen halaylar ve türkülerle bir sonraki 1 Mayıs'ta buluşma dileğiyle gelecek yıllarda daha çok örgütlü işçi ile meydanları doldurma sözü verildi..

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Petrol-İş Düzce Örgütlenme Temsilciliği