• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Engelleri Aşalım Yaşamı Birlikte Kucaklayalım

Merkez Yönetim Kurulumuz 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

03.12.2022

Engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının diğer bireylerle eşit ölçüde kullanılması amacıyla Birleşmiş Milletler, 3 Aralık gününü “Dünya Engelliler Günü” olarak kabul etmiştir.

Dünyada ve ülkemizde engelli bireyler tüm vatandaşlarla eşit hak ve özgürlüklere sahiptir, buna rağmen, engellilerin sosyal güvenlik, eğitim ve sağlık alanında sorunlar yaşaması, ayrımcılığa ve fırsat eşitsizliklerine yol açmaktadır.

Engellilerin, hayatlarını kendi başlarına idame ettirebilmeleri ve yaşama rahatlıkla katılabilmelerinin koşullarının sağlanması gerekmektedir. Engelli bireylerimizin önündeki fiziksel ve ekonomik engelleri kaldırmak sosyal devlet ilkesinin gereğidir. Ayrıca, engellilerin yaşadıkları sorunları giderilmesi ve farkındalık yaratılması noktasında toplumsal bir duyarlılık geliştirilmesi gerekmektedir.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde engelli bireylerin hayatın her alanına katılarak var olabilmelerini sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm engelli üyelerimiz ve yurttaşlarımıza sağlık ve başarı diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu adına
Genel Başkan
Süleyman AKYÜZ