ETİ MADENCİLİK İŞLETMESİNDE OLAY!

24.06.2005

ETİ MADENCİLİK İŞLETMESİNDE OLAY!

24.06.2005

Müteahhit elemanlarından Petrol-İş üyelerine saldırı

23.06.2005 Perşembe saat 7:55'de gece vardiyasından çıkışta müteahhit vardiya sorumlusu ve yanındaki 5–6 kişi işten çıkmakta olan Petrol-İş üyelerine sözlü ve fiili saldırıda bulunarak iki arkadaşımızı darp etmiştir.

Bu olay fabrikadaki diğer çalışan üyelerimizde infial yaratmıştır. Bunun üzerine şube başkanımız ve yöneticileri Başkanlar Kurulu toplantısı ve diğer programını yarıda bırakarak derhal Bandırma’ya dönerek işyerinde temsilci ve yöneticilerle bir değerlendirme yapıp 24.06.2005 tarihinde sabah işe giren ve çıkan 500 kişilik üyelerimiz ile birlikte kart basmanın önünde toplanarak şube başkanımız Hüseyin Koçyiğit’in yaptığı konuşmadan sonra alkışlı protestolarla işletme müdürlüğü önüne gelinerek burada “Hepimiz Birimiz, Birimiz Hepimiz” , “Bizlere Uzanan Eller Kırılsın” , “Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz” sloganları atıldı ve şube başkanımız burada yaptığı konuşmada, buradaki müteahhit problemi yıllardır devam ediyor daha öncede buna benzer olaylar gelişti ve bizler hep beraber bu olaylara karşı tepkimizi gösterdik. İşletme müdürlüğünün bu yönde önlem almasını talep ettik ve bakıyoruz ki bu yönde bir gelişme olmamış. Müteahhide gösterilen kolaylık, samimiyet maalesef bizlere gösterilmiyor.

Buradan tekrar söylüyorum bu saldırı iki üyemize değil, hepimize yapılan saldırıdır. Bizler eğer önlem almaz ve bu olaya karışanları tespit edilip gerekli işlemler yapılmaz ise burada gelişecek olaylardan ne biz ne üyelerimiz sorumludur. Sorumlu olanlar işletme müdürlüğü ve müteahhit firması olacaktır.

Şube Başkanımız Hüseyin Koçyiğit konuşmasını bitirdikten sonra yine alkışlı ve sloganlar atılarak müteahhit firmanın ambarlarda bulunan bürosunun önüne gelindi ve burada da Hüseyin Koçyiğit müteahhit firmanın bu işyerinde dönem dönem başvurduğu böyle olaylardan vazgeçmesini ve eğer vazgeçmezler ise bu insanların sabrını taşacağı, burada vuku bulacak olaylardan bizlerin değil sizlerin olacağını ve buradan Bandırma’daki diğer yetkililere de seslenerek buradaki huzursuzluğun giderilmesini ve sorumlularının cezalandırılmasını istedikten sonra orada bulunan 500 kişilik topluluğun sükunet içerisinde dağılmasını söyledi ve buradaki üyelerimizden sağ duyulu bir şekilde dağılarak eylemi sonlandırdılar.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...