• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gebze Şubemizin 11.Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Eyüp Akdemir Şube Başkanı Seçildi

Gebze Şubemizin 11 Olağan Genel Kurulu 5 Ocak 2020 tarihinde Gebze'de Holiday İnn Otel’de yapıldı. Şube Başkanlığına Eyüp Akdemir seçildi.

06.01.2020

Gebze Şube 11. Olağan Genel kurulunu yönetmek üzere Divan Başkanlığına Genel Sekreterimiz Salih Akduman, divan üyeliklerine ise Aliağa Şube Başkanımız Ahmet Oktay, Batman Şube Başkanımız Şehmuz Kaygusuz, Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu ve İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Abdullah Çilli seçildi.

Gebze Şubemizin Olağan Genel Kurulu'na Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, şube başkanları şube yöneticileri, Gebze'den sendikaların, siyasi partilerin ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcileri, Gebze şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve üyelerimiz de katıldı.
Şube Başkanlığına Eyüp Akdemir  Başkan yardımcılıklarına Şivan Kırmızıçiçek ve Dönmez Aytekin yönetim kurulu üyelerine ise Fikret Ağbaba ve Orhan Kutay Haymanalı seçildi.
Denetim Kurulu Üyeliklerine Adem Yılmaz, Sedat Karadağ, Ayhan Karadağ, Disiplin kurulu üyeliklerine ise Cihan Türker,Mustafa Tokul ve Doğu Dede seçildi.

Genel kurul açış konuşmasını Genel Başkanımız  Süleyman Akyüz yaptı. Akyüz konuşmasında, "Biz bu sendikanın tozuyuz dedim, hâlâ da diyorum. Bu sendika büyük bir sendika. Biz de ona yakışır mücadele etmeliyiz" dedi."35 yıldır kıdem tazminatıyla uğraşıyoruz" diyen Akyüz, "Kıdem tazminatını zaten kuşa çevirdiler. Eskiden tazminat hakkımız SSK tavanına eş değerdi, kopardılar. Tazminatın üçte biri böyle gitti. Kalanı da almaya çalışıyorlar. 'Kırmızı çizgimizdir' derken olay başa geldikten sonra birşey yapmamalıyız. Ortak bir mücadele bugünden başlamalı" dedi.

Asgari ücret konusuna da değinen Süleyman Akyüz, "Şimdi açıklanan asgari ücret asgari ücret mi? İçinde asgari geçim indirimi var. Bir de bunun içerisinde devletin payı var. Yani bugün asgari ücret 2000 lira. Kimse bizi kandırmasın. Bir de bunu belirleyen komisyon bizden değil zaten, çoğunluğu onlardan oluşuyor" dedi. Süleyman Akyüz, insanca yaşam için tüm işçileri örgütlü mücadeleye çağırdı.

Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir,11. Olağan Genel kurulun hayırlı olmasını diledi ve katılan misafirlere hoşgeldiniz diyerek başladı.  Başkan Akdemir geride bırakılan dört yıllık dönemin sadece Türkiye açısından değil tüm dünya emekçileri açısından zorlukların ve sıkıntıların had safhaya çıktığı bir dönem olduğunu belirtti. Akdemir, "Dünyada sistem artık tıkanma noktasına gelmiş, ekonomik ve siyasal krizler nedeniyle birçok ülkede ciddi sorunlar ortaya çıkmakta ve emperyalist merkezler bu krizi başka coğrafyalarda başlattıkları savaşlarla aşmaya çalışmaktadır" dedi.

Daha sonra seçimlere geçildi ve yapılan seçimler sonucunda Gebze Şube'nin yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulları, merkez genel kurul delegeleri belirlendi.