Faurecia Polifleks işçilerinin birlik ve dayanışması kazandı

Faurecia Polifleks'te beş gün süren direniş sonucunda işveren çıkardığı tüm üyelerimizi geri aldı.

29.07.2010

Bursa şubemizin örgütlü olduğu, Bursa - Orhangazi'de faaliyet gösteren, uluslararası otomotiv yan sanayi firması Faurecia Polifleks Otomotiv San. ve Tic. A.Ş. işvereni, aralarında sendikamız işyeri baştemsilcisi ve iki şube yöneticisinin de olduğu 11 üyemizi 23 Temmuz'da işten çıkarmıştı.

Sendikamız üyesi işçiler aynı gün fabrika önünde kurdukları çadırlarda işverenin bu kararını protesto eylemi başlattılar.

Sendikamız, kamuoyuna yaptığı açıklamada da işten çıkartmaların sendikal örgütlülüğe yapılmış bir saldırı olduğunu, Petrol-İş'in bu tür girişimlere asla boyun eğmeyeceğini açıklayarak, işçiler geri alınana kadar eylemlerin süreceğini bildirdi.

Genel Merkez yöneticilerimiz ile Fauerica Polifleks işvereni arasında süren görüşmeler sonunda 5 günlük protesto eylemi 29 Temmuz'da sona erdirildi ve işten çıkartılan baştemsilcimiz, şube yöneticilerimiz ve üyelerimizin tümü işe geri alındı. Karşılıklı iyiniyet ve temennilerle fabrikada yaşanan sorunlar çözüldü.