FESTİVALDE STAND AÇILIŞI

15.06.2005

FESTİVALDE STAND AÇILIŞI 15.06.2005 01–10 Haziran 2005 tarihlerinde 18’incisi yapılan Kuşcenneti Kültür ve Turizm Festivalinde, Petrol-İş Sendikamızın öncülüğünde Genel-İş Sendikası ile birlikte bir stand açıldı.Standın açılışında bir konuşma yapan Genel-İş Sendikası Şube Başkanı öncelikle bu standı veren Belediye Başkanına teşekkür ederek, “Özelleştirmelerin olduğu bir dönemde, Bandırma’lılara sendikacılığı anlatmak ve bilgilendirmek için burada bu satandı açmış bulunuyoruz” dedi. Daha sonra Şube Başkanımız Hüseyin Koçyiğit bize bu standı ücretsiz olarak veren Bandırma Belediye Başkanına teşekkür ederek ve festivalde halkla içiçe olmak için stand açtıklarını belirterek, “Bizler sendikalar olarak toplumla bir olmak, aynı şeyleri paylaşabilmek, sendikaların önemini anlatabilmek için bu standı açtık. Burada sergilenen yayın organları ile halkımızı bilgilendirmek, sendikal mücadelemizi onlara anlatmak istiyoruz. Burada özelleştirmelerin yanlış olduğunu ve çözüm yollarını aktarıyoruz. Özelleştirilmek istenen Tüpraş’ın 5 yıllık geliri ile Türkiye’nin IMF’ye olan borcu kapatılıyor. Bunun yanında Hazine’ye büyük bir katkı sağlıyor. Ayrıca, bu 5 yıllık gelir ile 2 tane daha Tüpraş ve 1 tane daha Petkim kurulabilir” diye konuştu. Hüseyin Koçyiğit, böylece özelleştirilmek istenen Tüpraş’ın önemine dikkat çekti. Şube Başkanımız ayrıca, açtığımız standa Bandırmalılar’ın büyük bir ilgi gösterdiğini söyledi. Yönetici, temsilci ve eğitimci arkadaşlarımızın büyük gayreti ile standımız 10 gün süre ile açık kaldı ve burada sendikamızın bütün yayın organları, özellikle özelleştirmelerle, Petkim–Tüpraş yayınlarımız ve Bor’lar ile ilgili hazırladığımız bildiriler halkımıza dağıtıldı. Halkımızdan görülen yoğun ilgiden dolayı bazı yayınlarımız kısa sürede tükendi.