• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gebze Şubemizden Basın Açıklaması ARTIK YETER! FİLİSTİN’DE KATLİAM DURMALIDIR!

Sendikamız Gebze Şubesinde örgütlü işyerleri Filistin'de yaşanan katliama karşı basın açıklaması yaptı. 6-7 Haziran tarihlerinde yapılan basın açıklamasında İsrail'in işgal politikalarına son vermesi ve Filistin topraklarından çekilmesi çağrısı yapıldı.

07.06.2024

Basın Açıklamasının Tam Metni Aşağıda Yer Almaktadır:

Gazze’de yaklaşık 8 aydır bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Tüm dünyanın gözleri önünde Filistin halkı katlediliyor. Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkelerin desteğini arkasına alan İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye ve Filistin’deki diğer yerleşimlere saldırıyor.

Gözü dönmüş İsrail hükümeti aylardır her yeni gün, bir başka sivil hedefe bomba yağdırıyor. Hastaneler, okullar, evler ve mülteci kamplarını saldırılarının hedefi yapan İsrail, uluslararası hukuku tanımadığı gibi insanlıktan çıktığını da gösteriyor.

Saldırıların başından bu yana Filistin’de hayatını kaybedenlerin sayısı 36 bini geçmiştir. Yaşamını yitirenlerin 15 binden fazlası çocuk, 10 binden fazlası kadındır. Yaralananların sayısı 82 bini aşmıştır. Filistin hükümeti, 3 bin 500’den fazla çocuğun açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu bildirmektedir.

Kapitalizm ve emperyalist ülkeler açısından insan hayatının hiçbir önemi yoktur. Savaş ve çatışmalar, patronların kasalarını dolduruyorsa; insan hakları ve demokrasi kâğıt üzerinde kalabilir. 21. yüzyılda Filistin’de yaşanan katliamın aylar geçmesine rağmen durdurulamamasının tek nedeni budur.

Son olarak Refah’ta mülteci kampına yapılan saldırıda 45 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail, Filistin halkını hem yaşadığı yerlerden sürmekte hem de sığındıkları kamplarda vurmaktadır.

Siyonist İsrail’in bu alçak saldırılarını lanetliyoruz! 

Tüm dünyaya soruyoruz: İsrail’in insanlık dışı saldırılarının durdurulması için daha kaç çocuk ölecek?

Bugüne kadar İsrail’e sert mesaj vermekten ve yaptırım uygulamaktan çekinen ülkeler şimdi timsah gözyaşları döküyor. Göstermelik yaptırımlarla, dostlar alışverişte görsün misali tepkilerle akan kanın durmayacağı açıktır!

İsrail, siyasi, askeri ve ticari olarak izole edilmelidir. İsrail ile tüm ticari ilişkilere son verilmelidir.

Fakat her fırsatta Batılı devletleri İsrail’e verdikleri destek için suçlayan AKP hükümeti ise Türkiye’den İsrail’e yapılan ihracata uzun süre izin verdi.

Gazze’de çocuklar ölürken İsrail’in limanlarına Türkiye’den giden gemilerle demir-çelik ürünleri, çimento ve mühimmat boşaltıyordu. Hükümet Filistin’den önce patronların kârını ve kasasını düşündüğünden İsrail’e yapılan ihracatı ancak 8 ay sonra durdurabildi.

İsrail’e ihracatın durdurulması kararı istisnasız uygulanmalıdır. Şirketlerin farklı yollarla ve üçüncü ülkeler kanalıyla bu kısıtlamayı delmesine asla müsaade edilmemelidir.

Tüm dünyada demokrasi ve özgürlük havarisi kesilenler, yıllardır Filistin’de yaşanan vahşete göz yumdular. Biz emekçiler ise Filistinli kardeşlerimizin hep yanında olduk.

İşçi sınıfı yaşamdan ve barıştan yanadır. İnsanlık ve dayanışma, bombalardan güçlüdür.

Yine dünyanın birçok ülkesinde Filistinlilerle ve Gazze ile dayanışma çığ gibi büyümektedir. Buna karşılık ikiyüzlü hükümetler bir yandan Gazze’deki saldırıları kınamakta diğer yandan Filistinle dayanışma eylemlerini engellemeye çalışmaktadır. ABD’de üniversitelerde Filistinle dayanışan gençlerin ve akademisyenlerin sesi nasıl boğulmak isteniyorsa ülkemizde de İsrail ile ticareti protesto eden gençler susturulmak isteniyor.

Bugün İsrail saldırılarında Gazze’de, Refah’ta kaybettiğimiz Filistinli kardeşlerimizin yasını tutuyoruz… İsrail’e ve işbirlikçilerine öfkemizi haykırıyoruz…

Filistin halkının işgale karşı verdiği yaşam mücadelesini her koşulda destekliyoruz.

Filistin’de saldırılar durmalı, İsrail işgal ettiği Filistin topraklarından derhal çekilmelidir.

Katil İsrail Filistin’den defol!

Petrol-İş Sendikası
Gebze Şubesi