Gebze'de Fabrikalar Soma için Durdu

Gebze Şubemize bağlı tüm işyerlerimizde Soma'daki iş cinayetiyle ilgili gerçekleştirilen iş bırakma eylemine, katılım yoğundu. DYO Boya ve Unilever işyerlerindeki iş bırakma eylemlerinde Şube Başkanımız Süleyman Akyüz'ün yanı sıra Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar da işçilerle birlikteydi.

Basın Servisi
15.05.2014

Manisa Soma'da yaşanan ülkemiz tarihinin en büyük iş cinayetiyle ilgili olarak Konfederasyonumuz Türk-İş Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, 14 Mayıs Çarşamba günü Gebze Sendikalar Birliği olarak yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi, 15 Mayıs Perşembe günü ise şubelerimiz ve bağlı olduğumuz tüm işyerlerimizde bir günlük iş bırakma eylemi yapıldı.

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, Gebze Şube Başkanımız Süleyman Akyüz ve işyeri temsilcileri, DYO Boya ve Unilever işyerlerine giderek iş bırakma eylemini gerçekleştiren işçilerle biraraya geldiler.

Tarihin en acı olaylarından biri
İşyerlerinde çalışan üyelerimize hitap eden Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, "Ülkemizin ve sendikal hareketin tarihindeki en acı olaylardan birini yaşıyoruz. Madenci şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar ayrıca bu acıların son olması dileğiyle gerek hükümet edenlerin gerekse işverenlerin böylesi acıları yaşamadan tedbirlerini almaları gerektiğinin altını çizdi.

Sınıfsal ve Dayanışma İçinde Karşı Koyuş Sergilenmeli

Gebze Şube Genel Başkanı Süleyman Akyüz ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz DYO ve Unilever'in ardından Betesan, Superlas-1, Bayer, Cambro Ozay, Superlas-2, Alpla, Plascam, Tekno Kaucuk, Mega-1, Mega-2 ve Ravago fabrikalarına giderek iş bırakma eyleminde olan işçilerle biraraya geldiler. Bu fabrikalarda sendika adına Şube Başkanımız Süleyman Akyüz açıklama yaptı. Akyüz yaptığı açıklamada özelleştirmelere, taşeronlaşmaya, ucuz emek sömürüsüne, kuralsız ve gücencesiz çalışmaya karşı mücadelenin daha güçlü devam edeceğini  , bu kapsamda sınıfsal ve dayanışma içinde bir karşı koyuşun sergilenmesinin öneminden bahsetti.

Şube Başkanı Akyüz Soma'daki iş cinayetleriyle ilgili yaptığı açıklamanın  ardından iş bırakma eylemi yapan ancak ziyaret edemedikleri diğer iş yerleriyle ilgili şunları ifade etti “Zaman yetmediği için Basf Türk, Polifen, Saybolt, Alpla-2 ve Pimaş fabrikalarımıza gidemedik. Gidemediğimiz fabrika çalışanlarından özür dileriz. Eylemlerimize destek veren tüm işyerlerimizdeki başta temsilcilerimiz olmak üzere tüm yönetici ve çalışanlarımıza sahsım, şube yönetimim ve sendikam adına teşekkür ediyorum”.

Akyüz konuşmasını bu iş cinayeti sonucu hayatını kaybeden madencilere Allah'tan rahmet, aileleri başta olmak üzere tüm halka baş sağlığı, yaralananlara ise acil şifalar dileyerek sonlandırdı.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...