• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

EĞİTİM

Gemaş’ta Yeni Üye Eğitimi Yapıldı

İzmir Şubemizin örgütlü olduğu Gemaş işyerinde 10 Ocak Salı günü Yeni Üye Eğitimi yapıldı. Menderes Kültür Merkezinde yapılan ve yaklaşık 250 üyemizin katıldığı eğitimde Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda da yer aldı.

11.01.2023

Sendikamız İzmir Şubesinin örgütlü olduğu Gemaş ve yine aynı işverene ait Star işyerlerinde 10 Ocak Salı günü Yeni Üye Eğitimi yapıldı.

Eğitim, İzmir/Menderes’te bulunan Menderes Kültür Merkezi’nde yapıldı. Akşam saat 18.30’de başlayan eğitime 250’yi aşkın üyemiz katıldı. Katılımın yoğun olduğu Yeni Üye Eğitimi oldukça verimli geçti.

Eğitimde Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda, İzmir Şube Başkanımız Cem Turan ve Şube Yöneticilerimiz yer aldı. Cem Turan’ın selamlama konuşmasının ardından Genel Başkanımız ile Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz konuşmalarını yaptılar. Genel Merkez Yöneticilerimiz konuşmalarında ülke ve emek gündeminde ön planda olan yeni asgari ücretin çalışma yaşamına etkisi, EYT düzenlemesinin sendikalara nasıl etki edeceği, vergi dilim ve oranlarındaki adaletsizliğin işçi sınıfına yansımaları gibi başlıklar üzerine görüşlerini açıkladılar. Ayrıca sendikal eğitimlerin önemi, eğitimlerin iç örgütlülüğe nasıl etkilediği, Petrol-İş Sendikası eğitimlerinin neden ayrıcalıklı olduğu da konuşmalarda üzerinde durulan diğer başlıklar oldu.

Merkez Yöneticilerimizin konuşmalarının ardında, sendikamız Eğitim Uzmanları Erhan Kaplan ve Esra Keskin tarafından eğitime devam edildi. Eğitimde sendikal birlik, dayanışma ve örgütlü hareket etmenin önemi üzerine duruldu. Son olarak Zafer Aydın’ın hazırlamış olduğunu Kavel Direnişi belgeseli izlendi.

Katılımın yüksek olduğu ve oldukça verimli geçen yeni üye eğitimi belgesel gösteriminin ardından saat 21.30 sularında sona erdi.