• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel başkan Batman'da

Tüpraş özelleştirmesine ilişkin Batman'ı ziyaret eden Sendikamız Genel Başkanı Sn. Mustafa Öztaşkın, şehir dışında yaklaşık 150 araçlık bir konvoyla karşılandı. Petrol-İş bayraklarıyla şehir turu atıldıktan sonra Tüpraş Batman Rafineri önünde basın açıklaması yapıldı.
01.03.2006

Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın Batman'ı Ziyaret Etti

Tüpraş özelleştirmesine ilişkin Batman'ı ziyaret eden Sendikamız Genel Başkanı Sn. Mustafa ÖZTAŞKIN, şehir dışında yaklaşık 150 araçlık bir konvoyla karşılandı. Petrol-İş bayraklarıyla şehir turu atıldıktan sonra Tüpraş Batman Rafineri önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklaması sırasında söz alan Batman Şube Başkanı Sn. Nimetullah SÖZEN; Genel Başkanın Batman'da bulunmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirerek şöyle devam etti , "Tupraş özelleştirmesi ile ilgili demokratik eylemlerimiz devam edecektir. Yargı kararlarının muhakkak uygulanması gerekmektedir."

Daha sonra sözü alan Genel Başkanımız Sn. Mustafa ÖZTAŞKIN Batman'da olmaktan dolayı mutlu olduğunu, buraya her geldiğinde yoğun ilgiden dolayı duygulandığını belirtti. Bundan dolayı ayrıca bütün arkadaşlara teşekkür etti. Daha sonra, söz konusu iptal kararını değerlendiren Başkan kararda da belirtildiği gibi Batman rafinerisinde yatırımların sürekli olması gerektiğini söyledi. Öztaşkın; ".. sendikamız özelleştirme politikaları karşısında açık bir tavır almıştır, almaya da devam edecektir. Yapılan özelleştirmelerin ideolojik boşaltma politikaları olduğu anlaşılmaktadır. Özünde özelleştirme politikaları, Yeni Dünya Düzenin reel anlamda hayata geçirilmeye çalışılmasıdır. keza özelleştirmenin karlılıkla hiçbir alakası yoktur-özelleştirmenin mülkiyetle hiçbir alakası yoktur. Türkiye'deki 20 yıllık özelleştirme programları tam bir fiyaskodur, Sosyal devleti-sosyal adaleti ortadan kaldırmaya yönelik bu tür politikalar ülkemizin milyonlarca dolar zararına, 80 bin'in üzerinde insanın işsiz kalmasına neden olmuştur. Sendikamızın Tüpraş özelleştirmesine ilişkin politikasının ne kadar doğru olduğu anlaşılmıştır. Genel anlamda halkın % 35 i özelleştirme politikalarına destek olurken, Tüpraş özelleştirmesi konusunda bu desteğin %75 civarında olduğu görülmektedir. İkinci iptal kararı sizlerin ve örgütümüzün bir başarısıdır. Eğer yargı gereği yerine getirilmezse biz sizler (işçilere hitaben) dönecek ve tüm gücümüzle mücadeleye devam edeceğiz" diyerek devam etti.