Genel Başkan Yaşar Patlamanın Gerçekleştiği Aliağa’da

Tüpraş’ta yaşanan patlamanın ardından Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar 11 Ekim Çarşamba akşamı Aliağa’da üyelerimizle bir araya geldi.

11.10.2017

Tüpraş Aliağa Rafinerisi’nde, 11 Ekim 2017 günü sabah saatlerinde meydana gelen patlamanın ardından, Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Almanya Kimya İşçileri Sendikası IG BCE Kongresi dönüşü olayın gerçekleştiği rafineriyi ziyaret etti.

11 Ekim Çarşamba akşamı Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Aliağa’ya giderek Şube Başkan ve Yöneticilerimizden işyerinde yaşanan patlamayla ilgili detaylı bilgi aldı. Ardından kaza yaşanan sahanın bağlı olduğu Aliağa Petrol Hareketleri Ünitesinde çalışan üyelerimizle bir araya gelerek, kendilerine taziyelerini iletti ve yaşanan kazayla ilgili bilgi aldı.

Genel Başkan Yaşar ayrıca Koç Holding Enerji Grup Başkanı Yağız Eyüboğlu, Tüpraş Genel Müdürü İbrahim Yelmenoğlu, Genel Müdür yardımcısı Serdar Kemaloğlu, İzmir Rafineri Müdürü Bekir Yumuk ve İzmir Rafinerisi'nin diğer üst düzey yöneticileriyle bir buçuk saat süren bir toplantı yaparak kazanın detayları ile ilgili bilgi aldı, benzer kazaların tekrar yaşanmaması için alınabilecek önlemlerle ilgili olarak karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

Genel Başkan Yaşar; iş kazası istatistikleri incelendiğinde taşeron çalışma sisteminin burada çok büyük bir payı olduğunun görülebileceğini belirterek, Devlet içerisindeki taşeron işçilerin 2017 sonuna kadar kadroya alınması noktasında çalışmaların devam ettiğini, özel sektörün de bu anlamda bir adım atmasının zamanının geldiğini söyledi.

Yaşar ayrıca, bakım sürecindeki nafta depolama tankında gerçekleşen patlama sonucu hayatını kaybeden 4 taşeron işçi arkadaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabırlar, yaralı arkadaşımıza acil şifalar diledi.