Genel Başkanımız Adıyaman'da

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz Batman’da gerçekleştirmiş olduğu ziyaretlerin ardından, Adıyaman’a geçerek programına devam etti.

21.12.2022

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz 21 Aralık 2022 Çarşamba günü Adıyaman’a geçerek TP Adıyaman Bölge Müdürlüğü, Karakuş Kampı ile Boğazkaya sahaları ve TPIC kulesine ziyaretler gerçekleştirdi. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz’e Adıyaman gezisinde, Adıyaman Şube Başkanımız Mehmet Karaman, Başkan Yardımcılarımız Hacı Yusuf Doğan, Abdülkerim Fırat (Mali), Adıyaman Şube yönetim kurulu üyelerimiz, denetim disiplin kurulu üyelerimiz ile  temsilcilerimiz eşlik etti. İlk ziyaret sendikamızın yıllardır örgütlü olduğu TPAO Adıyaman Bölge Müdürlüğü’ne oldu. Petrol-İş heyeti önce TPAO Adıyaman Bölge Müdürü Hikmet Aslandere, İK Müdürü Abdurrahman Işık, İş Güvenliği Müdürü Ahmet İşcan ile biraraya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Petrol-İş ile TPAO arasındaki ikili ilişkiler, yeni yıl itibariyle başlayacak toplu iş sözleşmesi hazırlıkları ve üyelerimizin çalışma koşulları hakkında istişarede bulunuldu. TPAO Bölge Müdürü Hikmet Aslandere Genel Başkanımıza günün anısına hediye takdim etti.

Bu ziyaretin ardından sahalarda üyelerimizle biraraya gelen Genel Başkanımız hem ilk ağızdan üyelerimizin sorunları ve taleplerini dinleme fırsatı buldu hem de çalışma ortamlarını gözlemlemiş oldu. Heyet daha sonra TPAO’ya bağlı Karakuş Üretim Sahasında üyelerimizle öğle yemeği yedi. Genel Başkan Akyüz’ün ziyaretleri istişari açıdan oldukça verimli geçerken, sahada bulunan üyelerimiz tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Genel Başkanımız son olarak Adıyaman Şubemize giderek temsilciler kuruluna katıldı. Temsilciler kurulunda özellikle son dönemde etkisini arttırarak devam ettiren ekonomik zorluklar,  yeni yıl itibariyle başlayacak kamu toplu iş sözleşmesi hazırlıkları, asgari ücret, vergi sisteminde yaşanan adaletsizlikler, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT), üyelerimizin çalışma koşulları ile Petrol-İş’in bu gelişmelere ilişkin politikaları ele alındı.