• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar TANAP’ın Açılışına Katıldı

Azeri doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı'nın (TANAP) açılışı 12 Haziran Salı günü gerçekleşti. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar da Eskişehir’de gerçekleşen bu açılışta yer aldı.

13.06.2018

12 Haziran Salı günü TANAP’ın açılışı için yapılan törene Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Sırbistan Cumhurbaşkanı Alexandar Vuçiç ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko da katıldı.

Tören, Türkiye’de gazın dağıtımının başlayacağı ilk nokta olan Eskişehir Kompresör ve Ölçüm İstasyonu’nda yapıldı. TANAP projesi doğrudan ve dolaylı toplam 10 bin kişilik bir istihdam sağlayacak. TANAP, Türkiye-Gürcistan sınırında Ardahan´ın Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayıp 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne´nin İpsala ilçesinde son bulacak. Türkiye´de bugüne kadar yapılan en büyük çap ve uzunluğa sahip boru hattı olan proje ile Azerbaycan´ın Hazar Denizi´ndeki Şah Deniz 2 Gaz Sahası ve Hazar Denizi´nin güneyindeki diğer sahalarda üretilen doğalgazın Türkiye ve Avrupa´ya taşınması hedefleniyor.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar bu törenin ardından Eskişehir'de bulunan Botaş CS-5 Kompresör İstasyonunda çalışan üyelerimizi ziyaret etti.  Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın bu ziyareti istişari açıdan oldukça verimli geçerken, üyelerimiz tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar’ın bu ziyarettinde Ankara Şube Başkan Yardımcımız Sabri Polat da eşlik etti.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı