• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Uluslararası Çalışma Konferansına Katıldı

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Cenevre’de düzenlenen 106. Uluslararası Çalışma Konferansı'na katıldı.

13.06.2017

Uluslararası Çalışma Örgütü İLO'nun 106. Uluslararası Çalışma Konferansı İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan İLO Merkezinde yapılıyor. Her yıl Haziran ayının 5'i ile 15'i arasında gerçekleştirilen ve bütün dünyadan işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin katıldığı Uluslararası Çalışma Konferansı, İLO'nun çalışmasında üç önemli yapıdan birisini oluşturuyor.

Türkiye işçileri bu yıl İLO'da yıllardır olduğu gibi sendikamız Petrol-İş'in de üyesi olduğu Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu Türk-İş tarafından temsil edildi. Türk-İş başkanlığındaki heyette, Disk, Hak-İş, Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonları, genel başkan düzeyinde temsil edildi. Toplantıya sendikamız Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar'ın da içinde yer aldığı Türk-İş'e bağlı bir çok sendikanın Genel Başkanları da katıldı.

İşçi, işveren ve devlet sacayağı üzeride çalışmalarını yürüten İLO Uluslararası Çalışma Konferansı, bütün dünyadan işçilerin sorunlarını aktardığı ve sorunları doğrudan muhataplarına iletme zemini yakaladığı bir platform. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da konuşma yaptığı toplantıda, bu çerçevede Türkiye işçi heyeti adına bir konuşma yapan ve Türkiye işçilerinin durumunu aktaran Türk-İş Başkanı Ergün Atalay; patlayan bombalar, darbe girişimi ve terörün Türkiye'de işçi haklarını konuşmaya çok fırsat vermediğini belirterek konuşmasına başladı.

Türk-İş üyesi Tümtis Sendikası yöneticilerinin tutuklanmalarına, Suriye'den gelen mülteciler ve göçmen işçi sorununa, işçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda uygulamadaki sıkıntılardan dolayı işlenen iş cinayetlerine değinen Atalay, işçi sağlığı ve iş güvenliği konunundaki çalışmaların devam ettirilmesini ve bu konuda son yapılan düzenlemelerle İş Güvenliği Uzmanı ve İş Yeri Hekimi çalıştırma zorunluluğunu Temmuz ayında yürürlüğe koyacak düzenlemenin, 2020 yılına ertelenebilecek bir konu olmadığını belirtti.

Toplantıya hükümet ve işveren kesiminden temsilciler de katıldılar.