• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Batman’da

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz 19-20 Aralık tarihlerinde Batman’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.

20.12.2022

19-20 Aralık 2022 tarihlerinde Batman’da bulunan Genel Başkanımız Süleyman Akyüz şubemizin örgütlü olduğu işyerlerini ziyaret ederek üyelerimizle biraraya geldi.

Genel Başkanımız önce Batman şube binamızda Batman Şube Başkanımız Veysel Kartal, Başkan Yardımcılarımız M. Emin Kapuci, Mesut Okay (Mali), Adıyaman Şube Başkanımız Mehmet Karaman, Başkan Yardımcılarımız Hacı Yusuf Doğan, Abdülkerim Fırat (Mali) ile Batman Şube Yöneticilerimiz ve şubemizde örgütlü işyerlerinde çalışan temsilcilerimiz ile biraraya geldi. Genel Başkan Akyüz, Batman ve Adıyaman Şube Yöneticilerimiz ve temsilcilerimiz ile ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şube ziyaretinin ardından sendikamızın yıllardır örgütlü olduğu, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü ve TÜPRAŞ Rafinerisi işyerleri ziyaret edildi. Heyet önce TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir ile biraraya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Petrol-İş ile TPAO ile arasındaki ikili ilişkiler, yeni yıl itibariyle başlayacak toplu iş sözleşmesi hazırlıkları, üyelerimizin çalışma koşulları hakkında istişare yapıldı. TPAO Bölge Müdürü Mustafa Demir Genel Başkanımıza günün anısına hediye takdim etti. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz de Batman’ı simgeleyen el işçiliği yapımı olan çini tabak hediye için Demir’e teşekkürlerini iletti.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ikinci ziyaretini ise TÜPRAŞ Batman Rafinerisine yaptı. Tüpraş temsilciliğinde üyelerimizle gerçekleşen toplantıda, asgari ücret, vergi sisteminde yaşanan adaletsizlikler, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili başlıkları da ayrıntılı olarak değerlendirdi. Toplantının ardından Tüpraş Batman Rafineri Müdürü Murat Şimşek ile görüşme yapıldı. 

Genel Başkanımızın Batman’da saha ziyaretleri bugünde devam edecek.