• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımızdan Flormar'a Dayanışma Ziyareti

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar ve Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, direnişin 87. gününde işten atılan Flormar işçilerine desteğe gelerek, dayanışma duygularını ilettiler.

10.08.2018

Gebze Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren ve Flormar markasını üreten Kosan Kozmetik işyerinde, Petrol-İş'e üye oldukları için işten çıkarılan işçilerin hak mücadelesi 87. gününde tüm kararlılığıyla sürmektedir. Haklı mücadelelerinde sonuna kadar yanında olacağımızı belirttiğimiz Flormar işçilerine destek ziyaretlerimiz devam ediyor. Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar da Silopi sınırda çalışan TPAO'lu üyelerimizin ziyaretinin hemen ardından eşi Emine Hanım ile birlikte 9 Ağustos Pazartesi günü Flormar işyeri önüne gelerek işçilere seslendi. Ziyarette Genel Örgütlenme Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik ve İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Ahmet Baranlı yer aldı.

Yaşar konuşmasında; yasal ve anayasal hakları için 87 gündür direnen Flormar işçilerinin bir ekmek mücadelesi verdiğini söyleyerek sendikalı bir şekilde çalışmak istediklerini ifade etti. İşverenin yaptığı yanlıştan dönerek direnen işçileri tekrar işe alması gerektiğini belirten Yaşar, bu adım atıldığı takdirde eylemin sonlandırılacağını ve mücadelemizin hukuki zeminde süreceğini vurguladı.