• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş 26. Genel Kurulu'nu topluyor

Genel Kurul 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek

Petrol-İş Sendikası bu hafta sonu çok sayıda konuk ve delegasyonunun katılımıyla Genel Merkez Konferans Salonu’nda 26. Olağan Merkez Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek.

14.09.2011

Petrol-İş Sendikası bu hafta sonu çok sayıda konuk ve delegasyonunun katılımıyla Genel Merkez Konferans Salonu’nda 26. Olağan Merkez Genel Kurulu’nu gerçekleştirecek. Petrol-iş 26. Olağan Merkez Genel Kurulu’na ülke gündemi ve sendikal gündeme dair çok sayıda karar tasarısı ve özellikle kadın çalışanlara dönük önemli düzenlemeleri içeren tüzük değişiklikleri ile gidiyor.

Genel Kurul hazırlık komisyonları ve Başkanlar Kurulu yarın toplanarak 17-18 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 26. Olağan Genel Kurul’a yönelik son hazırlıkları gündemine alıyor. Bir süredir Genel Kurul karar tasarıları ve tüzük değişiklik taslaklarına ilişkin Şubelerde üye ve delege düzeyinde yürütülen tartışmalar belli bir olgunluk düzeyine erişmiş durumda. Tüzük Tadil Komisyonu, Genel Kurul Kararları Komisyonu, Tahmini Bütçe Komisyonu ve Hesap Tetkik Komisyonları yarın toplanarak karar tasarılarına ilişkin son hazırlıklarını yaparak değerlendirmelerini Başkanlar Kurulu’na sunacak. Başkanlar Kurulu ise, yapacağı toplantıda Genel Kurul’a yönelik hazırlıklara hafta sonu delegelerin nihai onayına sunulmak üzere son şeklini verecek. 

Teknik hazırlıklar sürüyor

Genel Kurul’a sayılı gün kala teknik hazırlıklar da hız kazanarak devam ediyor. Bir yandan Petrol-İş’in tarihsel birikimini yansıtmaya yönelik görsel materyalin (afişler, panolar) kullanılacağı salon hazırlığı devam ederken diğer yandan Genel Kurul’da dağıtılacak olan “Genel Kurul” gazetesinin hazırlıkları sürüyor.  Genel Kurul’un onayına sunulacak olan Divan bileşimi ise şu şekilde saptandı:  Divan Başkanı Hava İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Başkan Yardımcısı Kristal-İş Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Başkan Yardımcısı Petrol-İş İstanbul 1 Nolu Şube delegesi Şirin Akay ve Katip Üye Bursa Şube delegesi İpek Elibol.

Petrol-İş Genel Kurulu'na yurt içinden ve dışından geniş katılım bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Türk-İş’ e bağlı sendikaların yöneticileri, DİSK, KESK, TMMOB, Tabipler Birliği, Petrol, Kimya ve Jeoloji Mühendisleri Odası ve Halkevleri Genel Kurul’a davet edildi. CHP, MHP, BDP, ÖDP, EMEP, İP, TKP, DP, DSP, SP, HAS Parti genel başkanları da Genel Kurul davetli listesinde yer alıyor. Ayrıca CHP milletvekilleri Süleyman Çelebi, İzzet Çetin ve Musa Çam, bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel ve Sırrı Süreyya Önder davetliler arasında.

Yabancı konuklar da davetli

Genel Kurul’a çok sayıda yabancı konuk katılımı bekleniyor. ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda,  ICEM Endüstri İlişkileri Direktörü Kemal Özkan, RETUNSEE Sekreteri Nikos Orfanos, RETUNSEE Başkanı Petre Tancau, EMCEF Genel Sekreteri Michael Wolters, Kıbrıs Dev-İş Genel Başkanı Mehmet Seyis,  Kıbrıs Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, Slovenya, Romanya, Sırbistan ve Makedonya sektör sendikalarının temsilcileri Genel Kurul davetlileri arasında yer alıyor.

Üyelerimizin gündeminde de genel kurul var

Farklı şubelerden Petrol-İş üyeleri de genel kurulla ilgili görüşlerini bize ulaştırıyor. Web sitemizin "Petrol-İş üyeleri ne diyor?" bölümünde şubelerden gelen Genel Kurul değerlendirmelerini de bulabilirsiniz. Önümüzdeki günlerde de üyelerimizin video formundaki görüşlerini yayımlamaya devam edeceğiz. Bu görüşlere ulaşmak için http://petrol-is.org.tr/petrolis-uyeleri-ne-diyor adresini ziyaret edebilirsiniz.