• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Merkez Yöneticilerimiz Adana’da

Deprem bölgesi ziyaretleri kapsamında gerçekleştirilen görüşme ve yapılan toplantılarda, Petrol-İş Sendikası’nın depremin yaralarının sarılması için tüm gücüyle çalışmalarını sürdüreceğinin altı çizildi.

17.02.2023

Sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz, Genel Sekreteri Salih Akduman, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Niyazi Recepkethüda depremden etkilenen merkezleri ziyaret kapsamında son olarak Adana’da bir dizi temasta bulundular.

Genel Merkez Yöneticilerimiz bu ziyaret kapsamında depremzedelere ulaştırılması için temel ve acil ihtiyaçların toplandığı yardım koordinasyon merkezine giderek süreci yerinde inceleme fırsatını buldular. Ayrıca örgütlü olduğumuz işyerlerindeki üyeleri ziyaret ederek hem geçmiş olsun dediler hem de son gelişmeleri değerlendirdiler.  Yine örgütlü olduğumuz işyerlerinin yöneticileri ile de biraraya gelinerek, yaşanan afetin yaralarının bir an önce sarılması için yapılması gerekenler ile çalışma yaşamına etkileri üzerine fikir alışverişinde bulundular.

17 Şubat Cuma günü Merkez Yönetiminin ilk durağı Ceyhan’da kurulu BOTAŞ International (BIL) işyeri oldu. Burada BIL Genel Müdürü Nadim Ekiz ile biraraya gelindi, son gelişmeler değerlendirildi. Sonrasında ise BIL işyeri temsilcilik odasında üyelerimizle sohbet edildi, geçmiş olsun dilekleri iletildi. Ardından BOTAŞ’ta yardımların toplandığı alanda incelemelerde bulunuldu. BIL Genel Müdür Yardımcıları İsmail Terzi ve Alpaslan Kayabaşı ile de bir görüşme gerçekleştirildi. Sonrasında ise yine aynı saha içerisinde faaliyetlerini sürdüren BOTAŞ işyeri temsilciliğinde üyelerimizle biraraya gelindi.

BIL ve BOTAŞ’taki toplantıların ardından örgütlü olduğumuz bir diğer işyeri olan Toros Tarım’a geçildi. Burada Toros Tarım Ceyhan İşletmesi Genel Müdür Yardımcısı Ertem Arslantay ve İnsan Kaynakları Müdürü Ahmet Aydemir ile biraraya gelinerek gündeme ilişkin görüşme yapıldı. Sonrasında ise temsilcilerimizle yaklaşık bir saat süren bir toplantı oldu.

Genel Merkez Yöneticilerinin son durağı ise İskenderun Gübre işyeri oldu. İskenderun Gübre Fabrika Müdürü Musatafa Alkan ile yapılan görüşme sonrasında üye ve temsilci arkadaşlarımızla biraraya gelindi. 

Genel Merkez Yöneticilerinin 14 Şubat Salı günü başlayan bölge ziyaretleri 17 Şubat’taki Adana Bölgesi temaslarıyla son buldu. Gerçekleştirilen görüşme ve yapılan toplantılarda Petrol-İş Sendikası’nın depremin yaralarının sarılması için tüm gücüyle çalışmalarını sürdüreceğinin altı çizildi.