• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Merkez Yöneticilerimiz Aktif Üye Eğitimine Katıldı

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreterimiz Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik’in katılımıyla  Aktif Üye Eğitimlerinin 3. Kademesinin ilk grubu eğitimini tamamladı.

09.05.2018

Düzenli, kademeli ve elemeli bir sistem içeriğine sahip olan, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterliği tarafından hazırlanıp, Eğitim Servisi uzmanları tarafından verilen Aktif Üye Eğitimlerinin üçüncü kademesinin ilk grubu törenle sertifikalarını aldılar.

Aktif Üye Eğitiminin bu kademedeki ilk günü 7 Mayıs Pazartesi günü başladı. Eğitimin ilk günü öğlene kadar Eğitim Servisi tarafından “Sendikalar ve Demokrasi” dersi verildi. Öğleden sonraki periyotta ise eğitimin nasıl şekillenmesi gerektiğine dair ortak tartışma yürütülerek, oyuna dayalı ikinci bir grup çalışması yapıldı. İlk günün son etkinliği ise “Üretenler Anlatıyor” oldu.

Eğitimin ikinci günü, araştırmacı-yazar Zafer Aydın'ın yazıp yönettiği Kavel Direnişi belgeselinin gösterimi ile başladı. Belgeselin ardından Zafer Aydın'ın da katılımıyla Kavel Direnişi'nin emek tarihindeki önemi, grev hakkı ve daha güçlü sendikal hareket için yapılabilecekler konusunda soru-cevap şeklinde verimli bir tartışma yapıldı. Öğleden sonraki programda ise söz, eğitimi ziyaret eden  Merkez Yönetim Kurulu üyelerine bırakıldı.

Aktif Üye Eğitimi katılan üyelerimiz, eğitim süresi boyunca özelleştirme süreçlerinden sendikal tutuma, sendikal eğitim politikalarından sosyal ve siyasal hakların geliştirilmesine varıncaya dek birçok konuda özgürce fikir alışverişinde bulundular. Ayrıca üyelerimiz, bu süre zarfında mevcut sendikal sorunları örgütün en üst icra organından dinleme fırsatını yakaladılar.

Aktif Üye Eğitimimlerinin üçüncü kademesinin ilk grubu eğitimlerini aldıkları sertifikayla sonlandırdı. 9 Mayıs Çarşamba günü ise eğitime katılmak için gelen son grup otele yerleşecek. 12 Mayıs Cumartesi günü ise eğitim sona ermiş olacak.