• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Merkezimizde 8 Mart Kutlandı

Sendikamız Genel Merkezinde çalışan kadınlar 8 Mart'ı kutladılar. Sendikamız Genel Merkez Yöneticileri ile biraraya gelen kadın arkadaşlarımız iş yaşamındaki, toplumsal yaşamdaki ayrımcılığa ve eşitsizliğe karşı birlikte mücadele vermenin önemine dikkat çektiler.

08.03.2021

8 Mart Kadınların Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü sendikamızda kutlandı. Sendikamızın kadın çalışanları ve Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut’un da katıldığı etkinlikte, kadınların iş yaşamındaki, toplumsal yaşamdaki ayrımcılığa ve eşitsizliğe karşı birlikte mücadele etmenin önemine dikkat çekildi.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz, etkinliğe katılan arkadaşlarımızın 8 Mart’ını kutladıktan sonra 8 Mart’ın tarihsel önemi ve bugüne bıraktığı mücadele geleneğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Her geçen gün artan kadın cinayetleri, toplumsal hayatta ve çalışma hayatında eşitsizliğe karşı kadın mücadelesine güç vereceklerinin altını çizen Genel Başkan, kadınlar için daha güvenceli, eşit, ayrımcılığa maruz kalmadıkları bir gelecek diledi.

Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Niyazi Recepkethüda ve Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut da kadın arkadaşlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlayarak, kadınların sosyal hayatta ve çalışma hayatında hak ettikleri değeri görmelerini dilediler.

Etkinliğin devamında kadın mücadelesinin bugünkü seyri ve sendikaların kadın politikaları üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.