• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

GÜBRETAŞ İŞÇİSİ ADIM ADIM GREVE YÜRÜYOR

10.05.2023

Aylardır toplu iş sözleşmesinin masada bitmesi için çaba gösteren Gübretaş işyerinde çalışan üyelerimizin hak arama mücadelesi devam ediyor. Bu sabah şubemizin örgütlü olduğu Adapazarı’nda faaliyet gösteren Ege Kimya, Ege Sil Kimya ve Derince’de faaliyet gösteren Shell işyerinde çalışan üyelerimiz Gübretaşlı arkadaşlarımızı yalnız bırakmayarak verilen emek mücadelesinde büyük bir dayanışma örneği sergilediler.

Kocaeli Şube Başkanımız Nesimi Yetişoğlu fabrika önünde toplanan üyelerimize yaptığı konuşmada, "İşverenle defalarca görüşmeler yaptık, yüreğimizden gelenleri anlattık, Gübretaş işçisinin maaşlarının asgari ücretin altında kaldığını söyledik, kamu sözleşmelerinde uygulanacak olan zammı Sayın Cumhurbaşkanımız dün açıkladı. Gübretaş işçisi çoluğu, çocuğu, eşi için çalışmaktan öte bu vatan için, bu vatan toprakları için ter döküyor. Gübretaş işçisi 15 Temmuz’da fabrika kapısında dozerlerle, iş makinalarıyla bu vatanı bekledi, yetmedi pandemi döneminde Gübretaş’ı çalıştırmalıyız dedik, kısa sürede çalışma saatlerini düzenleyerek üretime devam ettik. Gübretaşa ve ülkemize kazandırdık.
Gübretaş işçisinin hiçbir menfaat beklemeden yaptıkları fedakârlığın sizlerin gözünüzde hiçbir değeri yok mu? Bu zamana kadar sakin kalmaya çalıştık, ancak Gübretaş işçisinin artık bu şartlarda çalışacak gücü kalmamıştır. Gelin hep birlikte sözleşmeyi masada bitirelim, iş barışını bozmadan Gübretaş işçisinin yüzünü güldürelim." diyerek sözlerini bitirdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı