• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gübretaş'ta Sözleşme Eylemleri Sürüyor

Gübretaş işyerimizde Ocak ayında başlayan TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle üyelerimizce yapılan eylemler devam ediyor.

10.05.2023

9 Mayıs Salı günü D-100 karayolunda servislerden inen üyelerimiz, sendikamız Genel Sekreteri Salih Akduman'ın da katılımıyla sloganlar eşliğinde yürüyerek fabrika müdürlüğü önünde toplandı.

Sendikamız Kocaeli Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu üyelerimize yaptığı konuşmada; “İşveren temsilcileri ile defalarca bir araya geldik, isteklerimizi, taleplerimizi anlattık. Bize çok istiyorsunuz diyorlar. Biz sadece Gübretaş işçisinin emeğinin karşılığını talep ediyoruz. Yarın sabah işe gelmeden önce evden hazırlıklarınızı yaparak gelin, biz sesimizi bir şekilde işverene duyuracağız” dedi.

Şube Başkanımızın ardından söz alan Genel Sekreter Salih Akduman “Ülkemizin çiftçileri bu ülkenin ne kadar evladı ise alınteriyle gece gündüz demeden çalışan ve ülkemizin ve çiftçinin kazanmasını sağlayan Gübretaş emekçileri de o kadar bu ülkenin evlatlarıdır. Bu fabrika çalışanlarının her biri vatanına, milletine, devletine sadık insanlardır. Gübretaş işçisi bu sadakatini pandemi döneminde; ülkemizin çiftçisi ve ekonomisi için gece gündüz demeden, canla başla çalışarak o zorlu dönemi kayıpsız geçirmemizi sağlayarak bir kez daha göstermiştir. Gübretaş' ta çalışan 206 arkadaşımızın ücretleri asgari ücretin altında kaldı, bunu size defalarca anlattık. Sizlerden sadece yaşanabilir bir ücret istiyoruz. Gübretaş vatandır, ülkemizin ilk ve yerli kimyevi gübre fabrikasıdır. Gübretaş’ ın bugünlere gelmesinde çalışanlarının da büyük payı vardır” diyen Akduman “Gelin taleplerimizi yerine getirin ve bu sözleşmeyi tarafların memnuniyetiyle masada bitirelim” diyerek sözlerini tamamladı.

Eylem, sloganlarla sona erdi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı