• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Güneydoğu Avrupa Enerji Sendikaları Bölge Ağı Retunsee Prezidyumu Toplandı

Retunsee Prezidyumu üyeleri 14 Mart 2019 Perşembe günü öğleden sonra Yunanistan’ın başkenti Atina’da toplandı. Toplantı  Yunanistan Petrol ve Gaz İşçileri Sendikası Genel Merkezinde yapıldı.

15.03.2019

Toplantıda 2019 Nisan ayı içerisinde yapılacak Retunsee 4. Kongresinin hazırlıkları görüşüldü. Hem Retunsee’nin gelecekte izleyeceği politiklar hem de teknik hazırlıklar masaya yatırıldı.

Yine daha önce yapılan Retunsee tüzük tadili ile ilgili öneriler değerendirildi. Üye sendikalardan gelen teklifler tartışıldı. Bu tartışmalar sonrasında tüzüğün son hali çıkarıldı ve üye sendikalara gönderildi.

Retunsee’nin her yıl bir ülkenin işçilerine atfen düzenlediği “Retunsee Dayanışma ve Eylem Günü” görüşüldü. Güneydoğu Avrupa bölgesinde işçilerin sorunları görüşüldükten sonra bölgede en önemli sorunlardan birinin taşeron çalışma olduğu belirtildi. Bölgede kuralsız ve düzensiz istihdanım yaygınlaştığı üzerinde duruldu.

Sırbistan sendikaları yılllardır taşerona karşı mücadele ediyor. Hükümet çalışma yasasını esnekleştirmeye çalışıyor. Retunsee Sırbistan işçilerinin bu mücadelesine yönelik 2019 yılını Sırbistan işçileri ile “Dayanışma ve Eylem Günü” ilan etti.

Toplantıda Kongere’ye yönelik görev dağılımı yapıldı.