• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

EATON'da GREVE ÇIKTIK!

Hakkımızı Alana Kadar Mücadeleyi Sürdüreceğiz

Uzun süredir devam eden toplu sözleşme sürecinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Petrol-İş Sendikası İstanbul 1 No'lu Şubesi kapsamında bulunan ve bin 871 üyemizin çalıştığı EATON Corporation'da bugün greve çıkıldı. İşçiler mücadelede kararlı.

17.06.2015

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan EATON Corporation'da çalışan Petrol-İş üyesi işçiler bu sabah greve çıktı. Grev sabahın erken saatlerinde işçilerin fabrika önünde toplanmasıyla coşkulu bir şekilde başladı. 

Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Genel Sekreter Ali Ufuk Yaşar, Genel Mali Sekreter İbrahim Doğangül, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Nimetullah Sözen, Genel Yönetim Sekreteri Ahmet Kabaca, İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Ahmet Baranlı, başkan yardımcıları Yılmaz Akay, Abidin Kaya, Trakya Şube Başkanı Turgut Düşova, başkan yardımcıları Hasan Oğuz Keser ve Ercan Yavuz grev alanına gelerek işçilerin yanında yer aldı.

Grev pankartının asılması sırasında fabrika yönetiminin elektriği keserek, ses düzenini engellemeye çalışması üzerine Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, “İşveren greve saygı göstermeli, elektriğin kesilmesi hiç hoş davranışlar değil, işveren bu tavrını sürdürdüğü takdirde bizim tavrımız bundan sonra daha da sertleşecektir.” dedi.

İşçilerin son derece düşük ücretler aldığını ifade eden Öztaşkın, "100 ülkede faaliyet gösterdiklerini iddia eden, dünya genelinde 103 bin çalışanı olduğunu söyleyen EATON şirketi, burayı bir ucuz iş cenneti olarak görmektedir." diye belirtti.

EATON ile Petrol-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri 26 Aralık 2014 tarihinde başladı. Toplu sözleşme sürecinde idari maddelerin büyük bir bölümü kabul edilirken, başta ücret zammı modeli olmak üzere parasal maddelerde anlaşma sağlanamadı. Grev uygulama tarihinden önce yapılan son toplantıda Petrol-İş Sendikası'nın teklifi, ücret zammı modelinin yıllık olması, sözleşmenin 1. yılında 370.- TL, sözleşmenin ikinci yılında ise yıllık enflasyon oranına 2 puan ilave ile bulunacak oran kadar ücret zammı yapılması oldu. Fakat yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağlanamaması üzerine grev uygulama tarihi olan 17 Haziran Çarşamba günü greve çıkıldı.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı