• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

SGBP'den "Duran Adam" Eylemine Destek:

HERKES KENDİNİ ÖZGÜRCE İFADE EDEBİLSİN

Sendikal Güç Birliği Platformu’nu oluşturan sendikaların genel başkanları 25 Haziran 2013 Salı günü saat 18.00′de Taksim Tramvay Durağı’nda buluşarak Atatürk Kültür Merkezi önüne yürüdüler ve burada bir saatlik “Duran Adam” eylemi gerçekleştirdiler.

Basın servisi
26.06.2013

Sendikal Güç Birliği Platformu’nu oluşturan sendikaların genel başkanları 25 Haziran 2013 Salı günü saat 18.00′de Taksim Tramvay Durağı’nda buluşarak Atatürk Kültür Merkezi önüne yürüdüler ve burada bir saatlik “Duran Adam” eylemi gerçekleştirdiler. Eyleme Sendikamız Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi, Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı Bilal Çetintaş, Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, Tez Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Osman Gürsu ve TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk katıldı.

Şubeden katkı

Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanımız Reşat Tüysüz, İstanbul 1 Nolu Şube Başkan Yardımcımız  Nihat Can, Bayer İlaç Fab. Baştemsilcisi Ahmet Akpunar, Bayer işyeri'nden üyemiz Gökhan Çam da "Duran Adam" eylemine katılarak destek verenler arasında yerlerini aldılar.

Eylemin ardından SGBP'nin hazırladığı yazılı basın açıklaması dağıtıldı. Açıklamanın tam metni aşağıda yer alıyor.

Baskı ve şiddete son
AKP iktidarı son bir aydır Türkiye’yi soluk alamaz hale getirdi. Gaz bombaları, tomalar ve polis kuvvetiyle adı konulmamış bir sıkıyönetim yaşatıldı. Halk Türkiye Cumhuriyeti tarihinde görülmemiş şekilde baskı ve şiddete maruz kaldı. Dış politikada “kendi halkına zulmeden iktidarların meşruiyeti kalmamıştır” diyenler kendi halkına tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca zulmetti. Halka karşı uygulanan şiddet sonucu hayatını kaybedenler, yaralananlar oldu. Hükümet, sorumluları açığa çıkartmak yargılanmasını sağlamak yerine sorumluları korumayı tercih etti. Ethem Sarısülük’ün ölümünden sorumlu olan polis serbest bırakılırken, evlerden insanlar gözaltına alınıyor. Polis şiddetine arka çıkan Başbakan, yeni şiddet eylemlerine davetiye çıkartıyor. Sorumluları koruyanlar, yeni baskı ve şiddet politikalarının önünü açıyor.

Biz Sendikal Güç Birliği’ni oluşturan sendikalar olarak “Duran Adam” eylemiyle baskı ve şiddet politikalarına karşı taleplerimizi bir kez daha yineliyoruz.

• Sivil eylemlere yönelik polis şiddeti durdurulmalı, polis cadı avına son vermelidir.


• Halka uygulanan şiddetin sorumluları hesap vermeli, binlerce kişinin yaralanmasına yol açan, Ethem Sarısülük, Abdullah Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Mustafa Sarı’nın ölümünden sorumlu olanlar yargılanmalıdır.


• Gözaltına alınanlar ve tutuklananlar serbest bırakılmalıdır.


• Toplantı ve gösteri yasakları kaldırılmalı herkesin özgürce kendini ifade etmesinin önü açılmalıdır.

Sendikal Güç Birliği Platformu bu taleplerin takipçisi olmaya, otoriter, piyasacı diktatörlük heveslilerine karşı Türkiye’nin demokratikleşmesi ve emeğin hakları için mücadeleye devam edecektir.

Bilal Çetintaş


Kristal-İş Sendikası Genel Başkanı ve SGBP Dönem Sözcüsü

 

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı