• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Hopa davasında 52 yıl

Son yılların en önemli davalarından biri olan “Ankara Hopa davası”, 9 Aralık’ta başlıyor. Bu dava çok önemli çünkü, her vatandaşın demokratik hakkı olan “protesto etme hakkı”nı ilgilendiriyor.
30.11.2011

Son yılların en önemli davalarından biri olan “Ankara Hopa davası”, 9 Aralık’ta başlıyor. Bu dava çok önemli çünkü, her vatandaşın demokratik hakkı olan “protesto etme hakkı”nı ilgilendiriyor. Ne de olsa Hopa olayı ve protestolar çerçevesinde tutuklanan, çoğu üniversite öğrencisi 29 kişiye yönelik suçlamalar, yarın öbür gün en ufak bir protesto için de örnek teşkil edebilir.

Peki 31 Mayıs’ta, Hopa ve Ankara’daki olaylardan nasıl bugüne gelindi?

HOPA OLAYI:
Başbakan Erdoğan’ın seçim konvoyu, miting için gittiği Hopa’da bazı göstericiler tarafından taşlandı. Polis, bunun üzerine HES protestosu yapanlara yönelik çok sert müdahalede bulundu. Başbakan’ın bir koruması otobüsten düşerek yaralanırken, Hopa’da da onlarca kişi yaralandı, gözaltına alındı, Lokumcu hayatını kaybetti. Hopa’da tutuklanan 16 kişiden yedisi hâlâ cezaevinde, yargılanmayı bekliyor.

ANKARA PROTESTOSU:
Bu olaylar üzerine aynı akşam Ankara’da, KESK’in çağrısıyla bir protesto düzenlendi. Daha doğrusu düzenlenemedi. AKP İl Başkanlığı önünde yapılmak istenen basın açıklaması engellendi, polis müdahale etti. Göbeğine darp edilen, kalçası kırılan Dilşat Aktaş, öldü sanılarak yol ortasında bırakıldı. (Aktaş şimdi bu olayın mağduru değil, sanığı!) 54 kişi gözaltına alındı, bunlara ev baskınları da eklendi. Bugün Ankara’daki gösterilere katılan 22 kişi, tutuklu olarak yargılanmayı bekliyor. Ancak bu kişilerin gözaltında işkence ve cinsel tacize uğradıklarından bahseden pek yok.

devamı için;

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı