• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ICEM Yönetim Kurulu Cenevre'de toplandı

29.02.2012

ICEM Yönetim Kurulu İsviçre'nin Cenevre kentinde 28 Şubat 2012 tarihinde toplandı. Sabah saat 10:00'da başlayan ve akşam 17:30'a kadar süren toplantıya ICEM Yönetim Kurulu'nda yer alan ve gözlemcilerden oluşan altmışın üzerinde sendikacı katıldı.

Toplantıya Türkiye'den ICEM üyesi Petrol-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse, Tes-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve Ulusararası İlişkiler Uzmanı Uğraş Gök katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yaparak katılımcıları selamlayan ICEM Başkanı Senzeni Zokwana'dan sonra söz alan ICEM Genel Sekreteri Manfred Warda daha önce yapılan yönetim kurulundan bu yana gerçekleştirilenICEM faaliyetleri konusunda bir sunum yaptı.
Daha sonra toplantının ana gündemini oluşturan Uluslararası Kimya Enerji ve Maden İşçileri Federasyonu ICEM, Uluslararası Metal İşçileri Fedasyonu IMF ve Uluslararası Tekstil ve Deri İşçileri Federasyonu ITGLWF'nin 29 Şubat 2012 tarihinde yapılan Ortak Yönetim Kurulu toplantısına yönelik çeşitli konular görüşüldü.

Küresel sendikal hareketin sesinin daha güçlü çıkmasına yönelik önemli adımların atıldığı toplantıda ICEM'in 18 Haziran 2012'de Danimarka'nın Kopenhag kentinde yapacağı ICEM Fesih Kongresi'nin hazırlıkları, yeni oluşturulacak küresel sanayi federasyonunun kongre hazırlıkları, yapısı ve işleyişi görüşülen diğer önemli konular arasındaydı.

Kaynak: Dış İlişkiler Servisi