IndustriALL Küresel Sendika: Daha sosyal bir Avrupa için mücadele ediyoruz

IndustriALL Küresel Sendika Avrupa Bölge Bölgesel Konferansı 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapıldı. Toplantı “Genişletilmiş Avrupa’da Sendikaların Güçlendirilmesi” başlığını taşıyordu.

16.05.2019

Toplantıda Avrupa’nın bir çok ülkesinden onlarca sendika delegesi vardı. Sendikamız Petrol-İş’ten toplantıya Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Toplantı, IndustriALL Küresel Sendika Genel Sekreteri Valter Sanches ve IndustriAll Avrupa Sendikası Genel Sekreteri Luc Triangle’ın sunumlarıyla başladı. İki genel sekreter IndustriALL Küresel Sendikanın 2016’daki Kongresinden bu yana dünya ve Avrupa sendikal hareketindeki gelişmeleri sundular.

Daha sonra panellere geçildi. İlk panel “Genişletilmiş Avrupa’da Sendikal Haklar ve Özgürlükler: Sendikaların Karşılaştıkları Zorluklar ve Engeller” başlığını taşıyordu. Konuşmacılar ise Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ITUC Pan Avrupa Bölgesi Yönetim Sekreteri Anton Leppik, IndustriALL Küresel Sendika Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Sekreteri Vadim Borisov idi. Sendikamız Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar da bu bölümde bir konuşma yaptı.

Yaşar konuşmasına Petrol-İş Sendikası hakkında bilgi vererek başladı. Daha sonra Türkiye’de sendikal örgütlenme önündeki engellerin altını çizerek son dönemdeki Petrol-İş örgütlenmeleri üzerinde durdu. Yaşar; özel olarak da Recticel örgütlenmesini sundu. Yaşar, konuşmasını Avrupa bölgesinde küresel şirketlerde örgütlenme konusundaki dayanışmanın önemini vurgulayarak bitirdi.

Devam eden oturumlarda sendikaların güçlendirilmesi, yeni örgütlenmeler ve üyelerin korunması, ticaret anlaşmaları ve iklim değişikliği ve Avrupa’da sendikal dayanışmanın güçlendirilmesi konuları tartışıldı.

Toplantı bölgesel işbirliği ve dayanışmanın önümüzdeki dönemde daha da artırılması dilekleri ile sona erdi.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...