• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

LabourStart destek kampanyası başlattı:

İran'da ve Macaristan'da İşçiler Sendikal Nedenlerden Dolayı Baskı Görüyor

Sendikalaşan işçiler dünyanın her yerinde baskı görüyor.  İran'da sendikal faaliyetler nedeniyle işçiler tutuklanırken, Macaristan'da sendikaya üye olmak isteyen işçiler şirket sahipleri tarafından baskı görüyor. LabourStart başlattığı iki kampanya ile herkesi işçileri desteklemeye çağırıyor.

14.05.2015

LabourStart tarafından yayımlanan çağrı metni ve mesajla desteğinizi ileteceğiniz link adresleri aşağıda yer almaktadır.

Tahran'dan Budapeşte'ye, işçilere özgür ve bağımsız sendikalara üye olma hakkı tanınmıyor. Bu işçileri desteklemek için lütfen bir dakikanızı ayırın.

İran’da tutuklama dalgası

İran’daki işçi hareketi aktivistleri bir kez daha yasal ve haklı sendikal faaliyetleri nedeniyle kendilerini zulmün hedefi haline getirilmiş olarak buldular. 29 Nisan 2015 günü, Tahran ve Banliyö Otobüs Şirketi İşçileri Sendikası’ndan Davut Rezavi ve İbrahim Madadi tutuklandı ve siyasi mahkûmların tutulduğu Evin hapishanesine konuldu. Bu insanların neden tutuklandıkları bilinmiyor. Ayrıca işçi hareketi aktivistlerine yönelik başka saldırılarda da bulunulduğuna dair haberler geliyor. İranlı yöneticilerin gelen posta kutularını protesto mesajları ile doldurabilirsek, bu kardeşlerimizin serbest kalmalarına yardımcı olabiliriz.
İranlı yetkililerden bu sendikacıların serbest bırakılmalarını talep eden mesajınızı göndermek için buraya tıklayın

(http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=2731&src=lsmm)

Macaristan’da, Hödlmayr’de sendikasızlaştırma

Merkezi Avusturya’da olan çokuluslu taşımacılık şirketi Hödlmayr International AG, Macaristan’daki iştirakinde sendika yöneticilerine çeşitli güçlükler çıkarırken, sendikaya üye olmak isteyen çalışanlarına da gözdağı veriyor. Çokuluslu Şirket İşçileri Sendikası (TUWMC) yerel örgütlenmesini % 50-60’lık bir üyelik oranı ile 2013 yılında oluşturdu. TUWMC, üyelerinin girişimiyle, şirketle toplu sözleşme müzakerelerine başladı. Müzakereler iki veya üç ay boyunca iyi bir ilerleme gösterdi, ancak daha sonra işverenin tutumu nedeniyle kesintiye uğradı. Hödlmayr o zamandan bu yana, çeşitli sendika yetkililerinin çalışmalarını engelliyor. Şirket, çok kısa bir süre önce sendikanın şube örgütünün başkanı László Benkó’yu ücret sistemiyle ilgili bir davada verdiği ifadenin ardından işten çıkardı. 

Hödlmayr’a László Benkó’yu işine iade etmesini ve sendikayla toplu iş sözleşmesi görüşmelere devam etmesini talep eden mesajınızı göndermek için buraya tıklayın

(http://www.labourstartcampaigns.net/show_campaign.cgi?c=2732&src=lsmm)

Teşekkürler – ve lütfen çevrenizdekileri haberdar edin!
Eric Lee

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı