• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İşçiler Talepleriyle Meclis'te

Türkiye’nin dört bir yanında hakları için mücadele eden, grev ve eylemde olan emekçiler bugün Meclis’te bir araya geldi. Emek Partisi’nin davetiyle yapılan basın toplantısına katılan işçiler toplantıda taleplerini bir kez daha yinelediler, yaşadıklarını anlattılar, çözüm yollarını tartıştılar.

Sendikamızda örgütlü olan ve grevleri devam eden Elba Bant, As Plastik ve Tarkett’te çalışan temsilci arkadaşlarımızın yanı sıra Fernas Maden, Mersen, Polonez, MKB Rondo, Eker ve Türkiye’nin dört bir yanında örgütlenme ve sendikalaşma mücadelesi veren emekçiler toplantıya katıldı. İşçilerle birlikte Emek Partisi Genel Başkanı Seyit Aslan, İstanbul Milletvekili İskender Bayhan ve Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca toplantıda yer aldı.

Toplantı 2,5 saati aşkın sürdü ve toplantıya katılan emekçiler taleplerini ve yaşadıkları sorunları bir kez de Meclis’te anlatma imkanı buldular. Basın toplantısında Elba Bant, As Plastik ve Tarkett işyerinden üyelerimiz söz alarak Türkiye’deki örgütlenme sürecinin zorluğuna dikkat çekerek, grev öncesi ve grev süresince yaşadıkları deneyimleri paylaştılar.

03.10.2024