• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İsrail'i kınayan basın açıklması yapıldı

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu 12 Ocak 2009 tarihinde Aliağa Demokrasi Meydanın da toplanarak İsrail'in Filistin halkına karşı uygulamakta olduğu vahşeti kınayan basın açıklaması yaptı.
12.01.2009

Tüm Dünyanın gözleri önünde bir insanlık suçu işleniyor. İsrail kendi yaratmış olduğu Hamas'ı yok etmek bahanesiyle Filistin'de kadın, çocuk, yaşlı demden öldürüyor. Gazze'yi havadan, karadan ve denizden kuşatan İsrail bir halka soy kırım uyguluyor.Bu savaşı İsrail ve Filistin arasında göstermeye çalışanlar, emperyalist planları gözlerden saklamak isteyenlerdir. Bu savaşın bir tarafında İsrail, ABD, AB ve onların bölgedeki işbirlikçileri var, diğer tarafında ise savunmasız masum Filistin halkı. Eğer sadece bu savaşı lanetler ve arkasındaki planları görmezsek görevimizi eksik yapmış oluruz. Bu savaş ABD ve AB Emperyalizminin projesinin bir parçasıdır. Bu proje Kuveyt'le sahneye kondu Afganistan Irak ve Filistin ile devam etmektedir. Bu Projenin adı: Büyük Ortadoğu Projesi. Anlamı; orta doğunun mazlum haklarını katlederek, devletlerini yıkmak, sınırlarını değiştirmek, gerekirse hizmete uygun uydu devletler kurarak sahip oldukları tüm zenginlikleri emperyalizmin hizmetine açmaktır. Asıl düşündürücü olan Gazze katliamı için duygusal nutuklar atan Başbaka'nın BOP'un Eşbaşkanı olmakla övünmesidir. Gazze katliam'da ilk değildir; daha dün Irak'da aynı güçler bir buçuk milyon insan öldürüldü. Ülkelerini talan etti parçaladı. Irak'ta bu insanların katillerinin taşeronluğunu yapan AKP iktidarının bugün söylediği hiçbir şey samimi değildir. İsrail Uluslar arası tüm kuralları hiçe sayarak, BM bayrakları asılı yardım konvoylarını, çocukların ve kadınların sığındığı yine BM bayrakları asılı olan okulları vurmaktadır. İnsanlık adına utanç duyulacak bu katliamı seyredenler ve sessiz kalanlar da bu katliama ortak olanlardır. Buradan sesleniyoruz ey medeni Avrupa Gazze'yi gör, Ey insan hakları savunucuları Gazze'yi duy. Ey İnsanlık Gazze'ye sahip çık.Gazze'de yapılan katliamı kınıyoruz. Sadece insan olmanın gerektirdiği nedenlerle. Dünya'ya ve AKP iktidarına sesleniyoruz: BM üye ülkeler bir an önce bu savaşa müdahale ederek bu katliamı durdurmalıdır. BM üye tüm ülkeler İsrai'i yaptığı soy kırımdan dolayı kınamalı, tüm ilişkilerini askıya almalıdır. AKP hükümeti bir taraftan İsrail'le silah ve stratejik anlaşmalar yaparken Gazze'de ölen çocuklar için hiçbir şey söyleme hakkı yoktur. Daha TBMM'den İsrail'i kınana yazısı çıkmamıştır. Bu utanç vericidir. Bir an önce İsrail ile ilgili tüm anlaşmalar askıya alınmalı, bölgede Amerikan öncülüğünde gerçekleştirilen politikalar reddedilmelidir. Gazze'ye insani yardımın zamanında ve gerektiği kadar ulaşabilmesi için tüm ülkeler çaba göstermelidir. İsrail'in hukuk dışı kuralsız, insanlık ahlakına sığmayan bu ölçüsüz şiddetini tüm insanlık onuru adına kınıyoruz.

ALİAĞA EMEK VE DEMOKRASİ PLATFORMU

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı