• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İstanbul 1 Nolu Şube Temsilciler Kurulu'ndan Texim ve THY işçilerine dayanışma ziyareti

İstanbul 1 Nolu Şube Temsilciler Kurulu, Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu ile birlikte 27 Eylül'de direnişteki Texim ve THY işçilerine destek ziyaretinde bulundu, Ziyaret sırasında yapılan konuşmalarda Türk-İş'in direnişteki işçileri unuttuğu belirtilerek, konfederasyonların ve sendikaların görevleri hatırlatıldı.

Basın Servisi
28.09.2012

Dayanışma ziyaretinde, sendikalı oldukları için işten çıkartılan ve 554 gündür direnen 35 Texim işçisine başta Türk-İş olmak üzere bütün emek örgütlerinin destek vermesi gerektiği çağrısında bulunuldu.

Daha sonra Atatürk Havalimanına bir yürüyüş düzenleşerek 121 gündür direnen yiğit Hava-İş üyesi işçilere dayanışma ziyaretinde bulunan emekçileri, buradaki THY işçileri coşkuyla karşıladı. Emekçilere bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin burada yaptığı konuşmada, Türk-İş'in THY işçilerinin direnişini görmezden gelmesini eleştirerek, “Yeter ki sınıf kardeşlerimiz aramızda olsunlar” dedi. Ayçin şöyle konuştu:

“Halbuki biz Türk-İş'in İstanbul 1. Bölge Temsilciliğine giderek, direnişi ziyaret etmeyenTürk-İş'in bu direnişteki sorumluluğunu hatırlatmak istemiştik. Türk-İş'in bağıtlanamayan toplu iş sözleşmeleri ve işçiler aleyhine çıkarılmak istenen yasalar hakkında suskun kalmaması gerektiğini hatırlatmak istemiştik. Ancak bizi Bölge Temsilciliğinde kimse karşılamadı, Temsilcilik boştu.”

 

Kaynak: İstanbul 1 Nolu Şube