• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kadıoğlu Kozmetik işverenini protesto

Sendikamızın İstanbul 1 Nolu Şubesi’nde örgütlenen, Bayrampaşa’da kurulu Kadıoğlu Kozmetik işçileri, sendikamıza üye olan çalışanları işten çıkaran, örgütlenme özgürlüğünü engelleyen işvereni protesto etmek için bugün, saat 18.30’da fabrika önünde eylem yapacaklar.
25.07.2006
Sendikamızın İstanbul 1 Nolu Şubesi’nde örgütlenen, Bayrampaşa’da kurulu Kadıoğlu Kozmetik işçileri, sendikamıza üye olan çalışanları işten çıkaran, örgütlenme özgürlüğünü engelleyen işvereni protesto etmek için bugün, saat 18.30’da fabrika önünde eylem yapacaklar. İşvereni protesto eylemine sendikamız yöneticileri de katılarak açıklamalarda bulunacak.
 
Sendikamızın, 140 işçinin çalıştığı Kadıoğlu Kozmetik’te örgütlenmesini tamamlayıp, 22 Haziran’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na başvurmasına karşın, Kadıoğlu Kozmetik işvereni uzlaşmaya yanaşmıyor. Daha önce 10 çalışanı işten çıkaran Kadıoğlu Kozmetik işvereni, dün de 8 çalışanın iş akdini feshederek sendikalı işçilere gözdağı vermek istiyor. Aynı işveren, yasaları çiğneyerek, sendikaya üye olan işçileri zorla sendikadan istifa ettirmeye çalışıyor. Ne Kadıoğlu Kozmetik işvereni, ne de bir başka güç, Anayasa ve yasalardan doğan haklarını kullanarak örgütlenen, sendikalı olan Kadıoğlu Kozmetik işçilerinin ve Petrol-İş Sendikası’nın haklı mücadelesini engelleyemeyecektir.
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
PETROL-İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU
 
 
BASIN TOPLANTISININ YAPILACAĞI YER:
 
Kadıoğlu Kozmetik San. Tic. A.Ş
Demirciler Çarşısı-Yeniyol Cad. No: 51-BAYRAMPAŞA
 
Tarih: 25 Temmuz 2006- Salı
 
Saat:  18.30
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı