• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kemal Özkan Genel Başkanımızı Ziyaret Etti

Petrol-İş’in de üyesi olduğu IndustriALL Küresel Sendika’nın Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan 30 Aralık Perşembe günü sendikamız Genel Merkezinde, Genel Başkanımız Süleyman Akyüz’le biraraya geldi.

31.12.2021

Sendikamızın da üyesi olduğu ve dünyada 50 milyonu aşkın üyesi bulunan IndustriALL Küresel Sendika’nın Genel Sekreter Yardımcısı Kemal Özkan, 30 Aralık Perşembe günü genel merkezimizi ziyaret ederek, sendikamız Genel Başkanı Süleyman Akyüz ile biraraya geldi.

Yaklaşık iki saat süren görüşmede IndustriALL’un küresel ölçekte yürüttüğü faaliyetler ve Türkiye ile ilişkileri ele alındı. Son yıllarda uluslarararası gündemde kendine daha çok yer bulan iklim değişikliği konusu görüşmede ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Özellikle Avrupa Birliği ve Avrupa devletlerinin karbon salınımının azaltılmasına ilişkin yürüttükleri politikaların gelecek yıllarda emek hareketinde nasıl dönüşümlere yol açabileceği üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Yakın zaman önce açıklanan yeni asgari ücretin emekçiler ve sendikalar açısından anlamı, döviz kurlarındaki hareketliliğin emek hareketine nasıl etki edeceği de görüşmede ele alınan konular arasındaydı.

Genel Başkanımız Süleyman Akyüz ziyareti dolayısıyla Kemal Özkan’a teşekkürlerini iletti. Kemal Özkan’da samimi ev sahipliğinden dolayı Akyüz’e teşekkürlerini ileterek, Petrol-İş ve IndustriALL arasındaki ilişkinin gelecek yıllarda daha da güçleneceğinin altını çizdi.