• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Petrol-İş ve Brezilya Kimya İşçileri Sendikası'ndan Ortak Açıklama:

KİMYASAL GAZLARI ÜRETMEYİN, SATMAYIN, KULLANMAYIN!

Gazların kimyasal silah olarak üretimi, ihracı ve ithali ile halka karşı kullanılmasının yasaklanması hakkında Petrol-İş ile Brezilya ABC Quimicos sendikaları ortak açıklama yaptı.

25.06.2013

Biz, Brezilya'dan CUT üyesi ABC Quimicos ve Türkiye'den Türk-İş üyesi Petrol-İş olarak iki ülkenin işçilerinin yararı için işbirliği içindeyiz. Her iki ülkedeki kimya işçileri olarak, şirketlerin her türden zararlı kimyasal gazları üretmesini, ithal ve ihraç etmesini kabul etmiyoruz. Ayrıca her iki ülkenin kimya işçileri olarak, bu gazların güvenlik güçleri tarafından barışçıl gösterilere karşı kullanılmasını da kabul etmediğimizi ilan ediyoruz.

Her iki ülkenin kimya işçileri, zararlı kimyasal gazların üretiminin ve ihracının işçilerin yararına olmadığını çok iyi bilmektedir. Her iki ülkedeki son barışçıl protestolarda bu zararlı kimyasal gazların kullanımı bunu çok iyi kanıtlamıştır.

Biz, Brezilya ve Türkiye kimya işçileri olarak bu bildirgeyle Brezilya ve Türkiye hükümetlerinden ve kimyasal gaz üreticilerinden göz yaşartıcı gaz ve gaz bombaları gibi zararlı kimyasal gazları üretmemelerini, satmamalarını ve bu gazların barışçıl gösterilere karşı kullanılmamasını talep etmekteyiz.

Kimya işçileri güvenlik güçlerinin uyguladığı bu şiddetin bir parçası olmak istemiyor.

    Petrol-İş adına                                             Brezilya Kimya İşçileri Sendikası  adına

     Mustafa Öztaşkın                                                       Paulo Lage

           Başkan                                                                     Başkan