Kırıkkale Şubemizde Ortak Eylem

Sendikamız Kırıkkale Şubesi ile Türk Harb-İş Sendikası Kırıkkale Temsilciliği 18 Ocak 2024 tarihinde Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda kamu işçisinin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için ortak bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Kırıkkale Şube Yöneticilerimiz ve üyelerimiz katılım gösterdi.

30.01.2024

Basın açıklamasını sendikamız Kırıkkale Şube Başkanı Mehmet Doğan okudu. Açıklamada kamu işçilerine yapılan zam protesto edildi ve her geçen gün hak kayıpları artan kamu işçilerinin sorunlarına dikkat çekildi. Mehmet Doğan sanayiden hizmetlere, tüm sektörlerde kamu işyerlerinin ülkenin refahına katkısının büyük olduğunu, bu katkının ve üretilen katma değerin arkasında ise çalışan işçilerin alınteri ve emeği olduğunu söyledi. İşçilerin kamu işyerlerinde gecesini gündüze katarak çalıştıklarını belirten Başkan Doğan, "Vatanımız için hiçbir fedakarlıktan çekinmiyoruz. Ancak bizlere reva görülen daha fazla yoksulluk ve sefalet ücretleridir. Ne ödül ne alkış bekliyoruz… Emeğimizin karşılığını almak ve yıllar içerisinde oluşan kayıplarımızın telafi edilmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.