• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Şube Genel Kurulu

Kırıkkale Şubemizin 14. Olağan Genel Kurulu Yapıldı; Mehmet Doğan Şube Başkanı Oldu

Sendikamız Kırıkkale Şubesinin 14. Olağan Genel Kurulu 1 Ekim Cumartesi günü gerçekleşti. Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Mehmet Doğan Şube Başkanı oldu.

06.10.2022

Kırıkkale Şube 14. Olağan Genel Kurulu 1 Ekim Cumartesi günü Kırıkkale’de, Mersan Düğün ve Kongre Salonunda yapıldı.

Genel Kurula Genel Merkez Yöneticilerimiz, sendikamız şube başkanları ve yöneticileri, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Emekliler Derneği Başkanı Zekeriya Aytekin, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Çetin, Kırıkkale Şubemizin eski başkanlarından Recep Sefer ile şubemize bağlı işyerlerinden delegelerin yanı sıra üyelerimiz katıldı.

Sabah 10:00 da başlayan Kırıkkale Şube Genel Kurulu saat 17:00’de seçimlerin yapılmasının ardından sona erdi.

Genel Kurul, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Genel Kurulu yönetmek üzere Divan Başkanlığına sendikamız Genel Sekreteri Salih Akduman, Divan Üyeliklerine ise Gebze Şube Başkanı Eyüp Akdemir, Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar, İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Ahmet Baranlı ve Çankırı Şube Başkanı Halil İbrahim Topcu seçildi.

Divanın oluşmasının ardından Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Genel Başkanımız konuşmasında Türkiye ve emek gündemine dair değerlendirmelerde bulunduktan sonra kongrenin Petrol-İş Sendikasına ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını diledi.

Konukların ve adayların konuşmalarının ardından seçime geçildi. Genel Kurulda Petlas, Tüpraş, MKEK Barut Fabrikası, BOTAŞ ve Botaş International işyerlerinden seçilen delegeler oy kullandı. Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Şube Başkanlığına Mehmet Doğan, Başkan Yardımcılıklarına Fatih Küşüm ve Mesut Güdük (Mali) seçildi. Yönetim Kurulu Üyelikleri ise Turgay Karalök ve İbrahim Er’den oluştu. Denetim Kurulu Üyeleri Bekir Şahin, Mustafa Cengiz ve Uğur Korkmaz olurken; Disiplin Kurulu Üyeleri ise Mustafa Doğan, Mumin Sami Özkan ve Hayrullah İlyas Çakıroğlu’dan oluştu.