• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kırıkkale Tüpraş işçisinden tam gün iş bırakma eylemi

Halkın % 66’ sı özelleştirmenin zararına inanıyorRafinerilerde dolum durduKırıkkale Tüpraş işçisinden tam gün iş bırakma eylemi23.11.2005Tüpraş’ın özelleştirme sürecinin devam ettiği şu günlerde, devir teslim telaşına düşen hükümete bir günlük tokat da Petrol-İş üyesi Tüpraş işçilerinden geldi. Kırıkkale rafinerisi işçileri sabah araçlardan inip sendika temsilciliği önünde toplanarak eylemlerini başlattılar.
23.11.2005

Halkın % 66’ sı özelleştirmenin zararına inanıyorRafinerilerde dolum durduKırıkkale Tüpraş işçisinden tam gün iş bırakma eylemi23.11.2005Tüpraş’ın özelleştirme sürecinin devam ettiği şu günlerde, devir teslim telaşına düşen hükümete bir günlük tokat da Petrol-İş üyesi Tüpraş işçilerinden geldi. Kırıkkale rafinerisi işçileri sabah araçlardan inip sendika temsilciliği önünde toplanarak eylemlerini başlattılar. Petrol-iş sendikası genel merkezinde 23 Kasım tarihinde, saat 11’de Genel Başkan Mustafa Öztaşkın basın açıklaması yaparken, Kırıkkale Rafinerisi işçileri de Tüpraş’ın özelleştirilmesini protesto etmek için bir günlük iş bırakma eylemini başlattılar.Petrol-İş Kırıkkale Şube Başkanı Recep Sefer işçilere hitaben yaptığı konuşmada şunları söyledi:“Özeleştirme süreci içerisinde her zaman Tüpraş’a altın yumurtlayan tavuk gözüyle bakılıp, Avrupa’da ve Türkiye’de lider kuruluş olduğu söylenirken, nedense iktidardaki hükümet Tüpraş’ın kambur olduğunu iddia ediyor. Ama biz ve kamuoyu biliyor ki Tüpraş kambur değil, kamburu olan varsa onlar da siyasilerdir.Türkiye’de en büyük amacımız özelleştirmeyi durdurmak ve Türkiye’nin ve üyelerimizin çıkarlarını ön plana almaktır.Bugünkü eylemimizin amacı, yargı sürecinin devam etmesine ve ihalelerin şaibeli olmasına rağmen Tüpraş’ın devredilmek istenmesini protesto etmektir. Sendikamız Türkiye çapında güvenilir bir firmaya özelleştirmeler ve Tüpraş’a ilişkin bir araştırma yaptırmıştır. Bu kamuoyu araştırmasına göre, yüzde 66’lık çoğunluk Tüpraş’ın satışına karşıdır. Özelleştirmelerin Türkiye’ye zarar verdiğine inananların oranı ise yüzde 51’e çıkmıştır. Biz bu süreçte, Petrol-İş Sendikası’nın var olduğunu ve özelleştirmelere karşı mücadelesinin sürdüğünü, eylemlerimizin durmadığını, bugünkü eylemimizle kamuoyuna duyuruyoruz.Böyle bir araştırmaya gerek duymamızın amacı ise şudur; Tüpraş’ın satılmasına karşı kamuoyu ne düşünüyor? Anketin yapıldığı 17 ilin içerisinde rafinerisi olan sadece İzmir vardır. Zaten önceki mahkemenin vermiş olduğu karar da Tüpraş’ın satışında kamu yararı yoktur şeklinde sonuçlanmıştır.Tüpraş ihalesini alan Koç grubunun yöneticileri Kırıkkale rafinerisini ziyarete geldiklerinde onları içeri almadık.O soğukta nasıl bir mücadele verdiğimizi, bu mücadelelerimizin bitmeyeceğini kamuoyuna gösterdik.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı