• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Kırıkkale'de Memleket Nöbeti Çadırı Açıldı

08.09.2005

Kırıkkale de Hüseyin Kahya parkında açmış olduğumuz “ MEMLEKET NÖBETİ” çadırımızın açılışına, Kırıkkale’de bulunan tüm siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, Kırıkkale halkı ve Tüpraş çalışanları büyük ilgi gösterdiler.

Açılışta bir konuşma yapa Şube Başkanı Recep SEFER ,Tüpraş’ın sahipsiz olduğu düşünülerek satılmaya kalkışıldığını belirterek “ Bu sadece bizim mücadelemiz değil. Avrupalı şirketlerle Türkiye’nin mücadelesidir. Bu mücadelede herkes safını belirlemek zorunda, ya yabancıların yanında olunacak ya da bizim yanımızda. Bu hükümet 3 yıldır 10 kişiyi istihdam edecek bir kuruluş açmış mı ki Erdemir’i, Telekom’u, Tüpraş’ı satmak istiyor. Babalar gibi satacaklarını söylüyorlar. Balalar gibi satamayacaklar ancak babalar gibi çıkıp gidecekler.

Sefer, Kırıkkale esnafına Tüpraş işçilerine destek olmalarını aksi takdirde Tüpraş işçisi olmazsa onlarında olmayacağını belirtti. Sefer “ Bizler burada çadırımızda vatan borcu öder gibi nöbet tutacağız. Yalnız bizlerin değil, tüm halkın bu davada vatan borcunu ödemesi gerekir” diye konuştu.