Konya Pakpen işçileri Petrol-İş'te örgütlendi

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve PVC kapı, pencere, panjur, kepenk sistemleri üreten PAKPEN A.Ş. işçileri Petrol-İş Ankara Şubesi'nce örgütlendi.
30.11.2011

Konya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren ve PVC kapı, pencere, panjur, kepenk sistemleri üreten PAKPEN Plastik Boru ve Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret A.Ş. firması işçileri Petrol-İş Ankara Şubesi'nce örgütlendi.

500 işçinin çalıştığı Pakpen'de örgütlenen sendikamızın çoğunluk tespiti için yaptığı başvuruya Çalışma Bakanlığı olumlu yanıt verdi. Ancak bakanlığın olumlu yanıtına Pakpen işvereni itiraz ettiği için konu yargıya (Konya 3. İş Mahkemesi) taşındı.

Diğer yandan sendikamızın Pakpen işyerindeki örgütlenme sürecinde işten çıkartılan 11 Pakpen işçisinin de işe iade davası sürüyor.

Pakpen işçileriyle toplantı

Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Nimetullah Sözen, Ankara Şube Başkanımız Şuayip Gül, Ankara Şube Başkan Yardımcımız Sabri Polat, Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Temel Diktaş, Murat Yıldırım ve İbrahim İnci'den oluşan Petrol-İş yöneticilerinin katılımıyla 29 Kasım'da Tes-İş Sendikası Konya Şubesi'nde Pakpen işçileriyle bir toplantı yapıldı. Toplantıda Pakpen işçilerine hitaben bir konuşma yapan Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın, Pakpen işyerindeki çalışanların çok büyük bir bölümünün Petrol-İş'e üye olduğunu ancak örgütlenme sürecinin yargıya taşındığını belirterek yargı sürecini bekleyeceklerini söyledi. Öztaşkın bu arada Pakpen işvereni ile de diyalog yolunun açıldığını, karşılıklı anlayışla bu sürecin devam  edeceğini umduklarını söyledi.

Toplantı sonrasında Genel Başkanımız Mustafa Öztaşkın ve beraberindeki heyet, Pakpen işyerini ziyaret ederek İnsan Kaynakları Müdürü Ramazan Nugay ile görüştüler. Üretim Müdürü Hüseyin Mandacı da Pakpen'in dev entegre üretim tesislerini Petrol-İş yöneticilerine gezdirdi. Üretim birimlerini, Pakpen işçilerini fabrikada ziyaret eden yöneticilerimiz daha sonra fabrikadan ayrıldılar.

Petrol-İş Sendikası olarak yargı sürecinin en kısa sürede olumlu sonuçlanarak Pakpen işvereniyle  toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlanacağını öngörüyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PETROL-İŞ SENDİKASI