• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Sosyal ağlardan sosyal devrimlere'

Küresel Dayanışma Konferansı İstanbul'da yapılacak

LabourStart Küresel Dayanışma Konferansı'nın ikincisi 18-20 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul'da toplanacak. 

14.08.2011

LabourStart Küresel Dayanışma Konferansı'nın ikincisi 18-20 Kasım 2011 tarihleri arasında İstanbul'da toplanacak. "Sosyal Ağlardan, Sosyal Devrimlere" başlığıyla gerçekleştirilecek olan konferansta Arap baharında işçi hareketinin oynadığı rolün yanı sıra; iletişimin, özellikle internet ve sosyal medyanın oynadığı rol çok yönlü olarak ele alınacak.

"Sosyal Ağlardan Sosyal Devrimlere-LabourStart Konferansı 2011" başlığı altında düzenlenecek olan etkinlik 18-20 Kasım tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Internet ve sosyal medyanın önemi
Arap baharı olarak da nitelenen ve Kuzey Afrika'dan Mezopotamya'ya kadar tüm Arap-İslam coğrafyasını etkisi alan halk isyanlarında işçi hareketinin rolünün ele alınacağı konferansta; iletişimin, özellikle internet ve sosyal medyanın oynadığı rol çok yönlü olarak tartışılacak.

Tunus'tan Mısır'a; Yemen'den Bahreyn'e ve Fas'a kadar tüm coğrafyadan mücadeleci işçi örgütlerinden temsilcilerin bir araya geleceği LabourStart İstanbul Konferansı'na aynı zamanda Avrupa'dan ve Dünyanın dört bir yanından da yoğun bir katılım bekleniyor.

Labourstart kimdir?
"Sendikacıların İnternette Güne Başladıkları Yer" sloganıyla 1998'den bu yana faaliyetlerini sürdüren LabourStart sitesi 33 farklı dilde yayın yapıyor. LabourStart internetin sendikalar için bir kampanya aracı olarak kullanılmasına öncülük etmiştir ve LabourStart'ın ActNow (Hemen Şimdi Harekete Geç!) kampanyaları son 10 yıldır işçilerin grevler kazanmasına, tutuklu sendikacıların serbest bırakılmasına ve çok daha fazlasına katkıda bulunmuştur. LabourStart'ın dünya çapında 800 muhabiri bulunmaktadır. Türkiye'ye yönelik de pek çok kampanya başlatan LabourStart, yürümekte olan pek çoğuna da destek olmuştur. LS'nin Türkiye'ye yönelik yaptığı kampanyalardan bazıları şunlardır:

"Petrol-İş Sendikası Polyplex Kampanyası, TÜMTİS UPS Örgütlenme Kampanyası, DİSK Sendikal Yasalar Demokratikleştirilsin Kampanyası, Birleşik Metal-İş Sendikası'na yönelik çeşitli saldırılar karşısında dayanışma kampanyası, Tekgıda-İş Sendikası yöneticileri ve pek çok sendikacının yargılandığı Tekel davası dayanışma kampanyası, Deri-İş, Tez-Koop-İş, Koop-İş ve pek çok sendikanın dayanışma kampanyaları."

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı